Flankestek med ovnsbakte gulrøtter og gulrotbladpesto

Print Friendly, PDF & Email
DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 800 – 1000 g Gilde flankestek

  • 0,5 dl soyasaus

  • 2 dl appelsinjuice

  • 1 ts paprikapulver

  • 2 ss rapsolje

  • 0,5 ts salt

Ovnsbakte gulrøtter med gulrotbladpesto:

  • 1 bunt gulrøtter med grønt (i sesong)

  • 2 ss smør

  • 2 ss honning

  • 1 dl appelsinjuice

  • salt og pepper

  • 1 hvitløkfedd

  • 1 dl valnøtter

  • 100 g parmesan

  • 2-3 dl olivenolje eller kaldpresset rapsolje

  • 0,5 sitron

SLIK GÅR DU FREM

1. Bland sammen soya, appelsinjuice, paprikapulver, olje og salt og vend kjøttet i. La marinere i ca. 2 timer.

2. Grill kjøttet raskt på begge sider på en varm grill, 1-2 minutter på hver side. La steke noen minutter til på indirekte varme. Kjernetemperatur skal være ca. 50-55 °C.

3. La hvile og skjær i skiver på tvers av fiberne før servering. Server med ovnsbakte gulrøtter og pesto av bladene.

 

Ovnsbakte gulrøtter med gulrotbladpesto:

1. Sett ovnen på 220 °C. Vask gulrøttene og fjern de grønne bladene. Ha gulrøttene i en ildfast form og vend med smør i biter, honning, appelsinjuice, salt og pepper og bak i ovnen til møre, ca. 25 minutter.

2. Ha de grønne bladene i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en pesto med hvitløk, valnøtter og parmesan. Spe med oljen til du har en kremet pesto.

Tips! Det er viktig at bladene er rene og friske. Får du ikke tak i bunter med gulrøtter, kan du lage pesto av bladpersille i stedet..

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search