Oppskrifter til Inspirasjon
For deg med kjærlighet til mat, kan du nå la deg inspirere til å trylle frem delikatesser av spennende råvarer. Her et det fritt frem for kreativiteten; dette er reale produkter som tillater både marinering, røyking, steking, grilling, og braisering. Oppskriftene i dette konseptet er blitt til i samarbeid med kunder og interne ressurser i Nortura PROFF.
Svinebog salt sousvidekokt
Storfe Tomahawk
Kjakeklaff av svin
Kjakeklaff av svin med bakt pæresalat og portvinssaus
Kjakeklaff sitter rett bak svinekjaken, litt lenger opp på kjeven. Produktet er marmorert, smakfullt og saftig. Les mer…
Eldhusrøkt bacon
Papardelle med biffragu og eldhusrøkt bacon
Tørrsaltet og eldhusrøkt bacon av beste kvalitet.. Les mer…
Burger med bacon og fennikel-slaw fries
Baconet henger i eldhuset en dag og blir røkt på oreved. Dette gir en naturlig og fin rødfarge. Tørrsaltingen gir et bedre og sprøere bacon. Les mer…
Pork Belly strips
Miso-suppe med grønnsaksnudler og braisert pork belly strips og sprøstekt svor
Pork belly strips sitter nederst på buken – og skjæres av helt nederst på ribba. Dette er et veldig saftig og smakfullt produkt. Les mer…
Sprøstekt pork belly strips med BBQ-saus og fries
Dette saftige kjøttstykke kan varieres i det uendelige med glace og marinader.. Les mer…
Svinecarré
Svinecarré fylt med epler og salvie
Svinecarré er et lekkert stykke kjøtt med mange bruksområder. Les mer…
Fylt svinecarré med bakt gresskar og villris
Svinecarré er et lekkert stykke kjøtt med mange bruksområder. Les mer…
Pigwings
Pigwings med spicy rub og kikertsalat
Kyllingvinger er digg, men pigwings er enda diggere! Kan varieres i det unendelige med marinader og dippsauser. Les mer…
Pigwings med asiatisk bbq-saus og braisert pak choy
Pigwings er laget av en liten del av svineknoken. De har ett ben som går tvers igjennom og saftig, godt kjøtt rundt. Gjør man det riktig finner dette produktet en plass på hvilken som helst meny. Les mer…
Flat iron steak
Grillet flat iron steak med curly fries og edamame-salat
Flat Iron Steak av storfe er en muskel som sitter i bogbladet og ligger mot yttersiden av dyret. Den har god kjøttsmak og passer fint til til transjering på buffet eller i skiver til selskapsmat. Les mer…
Biffsalat med flat iron steak balsamicobakt vårløk, søtpotet og fetaost
Flat Iron Steak har god kjøttsmak, er veldig mør og er et fint kjøttstykke som kan brukes som biff. Les mer…
Svin kotelettkappe
”Black and white”: Svin kotelettkappe og biff med peppersaus og bearnaisesaus, hasselbackpoteter og parmesanstekt blomkål
Svin Kotelettkappe (også kalt «pluma») er et ypperlig stykke å pannesteke med sin fine, nette størrelse. Les mer…
Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat
Kotelettkappe er et ypperlig stykke å pannesteke med sin fine, nette størrelse. Stek den i nøytral olje med salt og pepper eller mariner den med spennende smaker. Les mer…
Storfe brisket
Brisket med kremede rotgrønnsaker
Steker du brisket på lav til middels varme vil det bli ekstremt mørt, saftig og smaksrikt. Her har vi valgt å ha potetene som en del av de kremede rotgrønnsakene. Les mer…
Brisket med ovnsbakte beter
Sous videkok brisket i 16 timer på lav varme. Beter er en mindre brukt grønnsak som smaker fortreffelig i ovnen sammen med jordskokk, hvitløk, og timian. Les mer…
Eldhusrøkt Brisket
Røkt brisketsandwich, servert med potetsalat – “Deli Style”
Brisket varmes på ca. 100 grader i 10 minutter, skjæres i tynne skiver, bruk ca. 150 g per person . Les mer…
Røkt brisket med sopp, parmesan og risotto
Varm brisketen på 70 grader i 15 minutter. Skjær den i passe tykke skiver og bruk ca 100 g til lunsj og 150 g til middag. Les mer…
Storfe flankestek
Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk
Flankestek er et smaksrikt kjøtt og med kun fem prosent fett. Linsesalat er et ypperlig tilbehør til braisert flankesteken og er svært næringsrikt. Les mer…
Flankestek med grillet asparges, picantesaus og ovnsbakte poteter
Flankestek er en flat og oval muskel med lite fett, som smaker ekstra godt når den skjæres i tynne skiver rett før servering. Les mer…
Storfe skirt steak
Grillet skirt steak med risotto
Skirt steak har en dyp og rik kjøttsmak som passer utmerket på grillen. Som tilbehør kan du gjøre om en vanlig risotto til selskapsmat ved å tilsette spekeskinke, ruccola og tomat. Les mer…
Skirt steak-rullade med potetpuré og demiglace
Skirt steak er en mager og avlang muskel med en dyp og rik kjøttsmak. For å få en annerledes smak på kjøttretten, lag en rullade med soltørkede tomater, urter, spinat og brød. Les mer…
Storfe slakterbiff
Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og grønnsaker
Slakterbiffen er en skjult skatt med deilig og intens kjøttsmak. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 48 – 50 °C, og servér med ovnsbakte poteter og grønnsaker. Les mer…
Rødvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise
Slakterbiffen er en skjult skatt med deilig og intens kjøttsmak. La den trekke lenge i en marinade for å oppnå en deilig smak og mørhet. Servér med en frisk spinatsalt. Les mer…
Storfekjake
Blings med ølmarinerte svinekjaker
Svinekjaker er noe av det beste kjøttet du får på grisen og kan fint serveres i en blings med friske grønnsaker. Kjakene er ferdig kokt, og er bare å varme. Les mer…
Storfekjake med pastinakkpuré og sprøstekte kantareller
Marinér kjakene og kok sousvide i flere døgn, og de vil bli ekstremt møre. Sprøstek kanatreller, lag pastinakkpuré og confitér tomater. Smakelig måltid! Les mer…
Storfenakke uten ben
Sprengt storfenakke med nykål og løk- og ingefærsaus
Storfenakke er en smaksrik muskel med utallige bruksområder. Prøv sprengt storfenakke med smørdampet nykål og reddik, og løk- og ingefærsaus. Les mer…
Tartar av storfenakke med urtesalat og høvlet parmesan
Storfenakke er en stor muskel som har godt med marmorering og bindevev, og kan fint brukes til tartar. Servér med en frisk salatblanding og eggeplomme. Les mer…
Storfe chuck eye steak
Bakt Chuck eye steak med sellerirotkrem, sauterte rødbeter
Chuck eye steak sitter mellom entrecôte og høyryggen. Sellerirotkrem en er smakfull variant som passer fortreffelig sammen med chuck eye steak og sauterte rødbeter. Les mer…
Baguett med chuck eye steak mangosalsa og urterømme
Chuck eye steak har mange av de samme egenskapene som entrecôte, med både fin marmorering og mye smak. Lag chuck eye steak med mangosalsa og urterømme. Les mer…
Storfehale
Ingefær-, honning- og soyamarinerte storfehaler med poteter og rotmos
Lag marinaden av ingefær, soya og honning. Gni oksehalene inn med marinaden. Stek oksehalene i ovn på 220 °C for å brune de, sett de så ned på 95 °C. Les mer…
Storfehaleblings med sukkererter
Gni oksehalene inn med hvitløk, timian, salt og pepper. Stek oksehalene i ovn på 220 °C for å brune de, sett de så ned på 95 °C. Les mer…
Kalv kam med 3 ben & Kalv kotelettkam
Helstekt kalvekam med bakt løk og løpstikkebearnaise
Bind opp kammen og stek på 80 °C til kjernetemperatur når 56 °C. Sammen med karamellisert løk og løpstikkebernaise har du en god kombinasjon. Les mer…
Bakt kotelettkam av kalv med persillerotkrem og estragonspuma
Kotelettkam fra kalv er et perfekt stykke å steke på benet, da bevarer du saftigheten i kjøttet. Lag en mer avansert rett ved å tilby estragonspuma og pommes anna. Les mer…
Eldhusrøkt Bacon
Eldhusrøkt bacon i bit med blomkålpuré og syltede småløk
Baconet trekkes i vann (sousvide) i 1 ½ time. Ta av svoren og del i 4. Før servering steker du den raskt med fettsiden ned. Les mer…
Minestronesuppe med Eldhusrøkt bacon og Gilde svineknoke
Kok bønnene møre med laurbærblad, knust tomat, potet og tørkede bønner (bløtlagt i ca 1 time tørkede, 20 min. kokte). Sil av og spar på kraften og bønnene, kast tomat og potet. Les mer…
Porsjonspai med Eldhusrøkt bacon
Elt sammen ingrediensene til bunnen. La deigen hvile i kjøleskap i 30 min. Stek sopp og vårløk på svak varme i panne, kjøl ned. Bland sammen egg, melk og ost, krydre med salt og pepper. Les mer…
Svinekjaker marinert i Ægirøl
Ølmarinerte svinekjaker med rotgrønnsaker og gresskarkjerner
Svinekjaker er en delikatesse til lav pris. Med Ægirøl i marinaden får du en ekstra spiss på svinekjaken, samtidig som alle smaker kommer tydeligere frem, inkludert råvarens egen smak. Les mer…
Blings med ølmarinerte svinekjaker
Svinekjaker er noe av det beste kjøttet du får på grisen og kan fint serveres i en blings med friske grønnsaker. Kjakene er ferdig kokt, og er bare å varme. Les mer…
Svin Skinkeknoke
Svineknoke kokt i melk med bakte grønnsaker
Gni svineknokene inn med salt, pepper og rosmarin. Brun kjøttet godt på alle sider. Ha så over melken i en kjele eller en ildfast form. La trekke på 85 °C i 2 timer til kjernetemperaturen er 67 °C. Les mer…
Minestronesuppe med Eldhusrøkt bacon og Gilde svineknoke
Kok bønnene møre med laurbærblad, knust tomat, potet og tørkede bønner (bløtlagt i ca 1 time tørkede, 20 min. kokte). Sil av og spar på kraften og bønnene, kast tomat og potett. Les mer…
Storfeskav
Biffpizza med storfeskav og paprika
Storfeskav er skåret i tynne skiver, tiner på kort tid og stekes ferdig i løpet av sekunder. Kan enkelt legges rett på pizzaen i fryst tilstand sammen med annet tilbehør. Les mer…
Svineskav
Svineskav-wok med saltbakt søtpotet
Svineskav er skåret i tynne skiver og tiner dermed på kort tid og stekes ferdig i løpet av sekunder. Kan derfor brukes rett i woken fra fryst tilstand. Enkelt og kjempegodt! Les mer…
Lammeskav
Sommersalat med lammeskav og søtpotetpuré
Lammeskav er skåret i tynne skiver, tiner på kort tid og stekes ferdig i løpet av sekunder. Servér i en sommersalaten med søtpotetpuré. Les mer…