Baguett med chuck eye steak mangosalsa og urterømme

Oppskrift inspirert av Birger Frimo, Kjedesjef og Kaptein Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Chuck eye steak har mange av de samme egenskapene som entrecôte, med både fin marmorering og mye smak. Bør langtidsstekes. Lag chuck eye steak med mangosalsa og urterømme servert i baguett. Glimrende nytemat og en fin lunsjrett!

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Mangosalsa

  • 1 stk mango

  • 2 ss finhakket fersk koriander

  • 1 ts olivenolje

  • salt og pepper

  • ev. rød chili

Confiterte tomat

  • 500 g cherrytomater

  • 5-8 dl nøytrale olje (soya- eller rapsolje)

 Urterømme

  • 3 dl rømme

  • 3 ss hakket fersk basilikum

  • 2 ss hakket fersk persille

  • 1 ss hakket fersk timian

  • 1 ss hakket fersk merian

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ts finhakket fersk chili

  • saften av 1/2 sitron

  • salt og pepper

SLIK GÅR DU FREM

Vakuumer kjøttet og sous videkok på 57,2 °C i 3 timer. Salte og pepre kjøttet og brun det i varm panne med litt nøytral olje. La det hvile i 10 minutter og skjær så kjøttet i tynne skiver.

Skrell mango og del i fine staver (julienne). Vend med finhakket koriander og olivenoljen, og smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne finhakket chili.

Ha tomatene i en form og hell over olje så det nesten dekker. Stek i ovnen på 190 °C i ca. 10 minutter eller til tomatene har blitt «skrukkete». Tomatene kan serveres både varme og kalde.

Ha rømmen i en blender med resten av Ingrediensene og kjør til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.

Del baguettene i to og så på langs. Fyll de halve baguettene med urterømme, salat, mangosalsa og skiver av chuck eye. Servér med confiterte tomater og resten av salsaen og urterømmen.

Tips! Grill baguetten for å holde brødet sprøere, slik at det ikke trekker til seg så mye væske.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search