Bakt Chuck eye steak med sellerirotkrem og sauterte rødbeter

Oppskrift inspirert av Birger Frimo, Kjedesjef og Kaptein Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Sellerirotkrem en er smakfull variant som passer fortreffelig sammen med chuck eye steak og sauterte rødbeter. Chuck eye steaken utgjør ca. 50 % av snittflaten på den ytterste entrecôteskiven mot høyryggen, og er selve øyet i denne del, derav navnet chuck eye steak.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Sauterte rødbeter

  • 2 stk rødbeter

  • ½ stk løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 kvast fersk timian

  • 3 dl rødvin

  • soyaolje

Sellerirotkrem

  • 1 stk sellerirotrot

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 dl Prior kyllingkraft

  • 30 g smør

SLIK GÅR DU FREM

Vakuumer kjøttet i pose og kok sous vide på 55,6 °C i 4,5 timer. Ta kjøttet ut av posen og tørk den godt. Gni inn med salt og pepper, og etterstek i ovn på 180 °C i 8 minutter. La hvile i 5 min. Trancher kjøttet ved bordet. Server som en sharing platter med tilbehøret rundt.

Skrell rødbetene og kutt i terninger på ca. 1 cm x 1 cm. Finhakk løk og hvitløk. Fres i en varm kjele med litt nøytral olje til rødbetene begynner å gi fra seg farge og blir blanke. Hell på rødvin og ha i timian. La koke inn til rødbetene er møre og rødvinen er fordampet, ca. 20 minutter.

Skrell selleriroten og kutt i grove terninger. Grovhakk hvitløk. Ha sellerirot og hvitløk i en kjele med kyllingkraften. La det småkoke til persilleroten er godt mør, ca. 20 minutter. Sil av kokekraften i en bolle og ha sellerirotblandingen i en blender. Kjør til en jevn puré. Tilsett eventuelt noe av kokekraften for å få riktig konsistens. Smak til med smør, salt og pepper.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search