Biffpizza med storfeskav og paprika

Oppskrift inspirert av Kjetil Oden-Haugen, Fagansvarlig for produktutvikling St. Olavs Hospital

Print Friendly, PDF & Email

Storfeskav er skåret i tynne skiver og tiner dermed på kort tid og stekes ferdig i løpet av sekunder. Kan derfor enkelt legges rett på pizzaen i fryst tilstand sammen med annet tilbehør, og stekes ferdig i ovnen.

DETTE TRENGER DU - 1-2 PORSJONER
  • 100 g Gilde Storfeskav

  • 1 stk pizzadeig

  • 50-100 g pizzasaus

  • 100 g revet ost

  • fersk basilikum

  • tørket oregano

  • ¼ stk rød paprika

  • ¼ stk grønn paprika

    Pizzabunn

  • 6 dl pizzamel

  • 1 ts salt

  • 25 g gjær

  • 3 dl vann

  • 3 ss olivenolje

Pizzasaus

  • 400 g hakkede tomater

  • 1 stk salt ansjons

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss olje

  • ½ stk løk

  • Salt og pepper

  • Oregano

SLIK GÅR DU FREM

Smuldre gjær med mel og salt i en bakebolle. Elt inn vann og olje og elt med maskin til en smidig og elastisk deig, ca. 10 minutter. Dekk til, og la heve til dobbel størrelse, ca. 90 minutter. Ha deigen ut på et melet bord og rull til en bolle. Dekk med et håndkle og la hvile i 30 minutter. Kjevle ut til en rund pizzabunn.

Finhakk hvitløk og fres blank i litt olje i en stekepanne. Ha i ansjos og oregano. Kjør tomatene raskt i blender og ha det i sausen sammen med løken. Kok inn sausen.

Legg pizzabunnen på en stekeplate med bakepapir. Smør pizzasaus jevnt over bunnen. Del paprika i små biter og fordel jevnt utover bunnen med revet ost, storrfeskav og krydder. Forvarm ovnen til minimum 250 °C, bruk gjerne en pizzastein, o o  g stek i ca. 10 minutter. Del pizzaen i 4 stykker og servér.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search