Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk

Oppskrift inspirert av Andreas Mikkelsen, Executive Chef Scandic

Print Friendly, PDF & Email

Flankestek er et smaksrikt kjøtt og med kun fem prosent fett. Braiser flankesteken med chili, hvitløk, schezuanpepper og korianderfrø sammen med hakkede tomater i noen timer. Linsesalat er et ypperlig tilbehør til flankesteken og metter godt i tillegg til at de er svært næringsrike.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 800 g Gilde Storfe flankestek

  • 1 stk løk

  • 390 g hakkede tomater

  • 1 stk chili

  • 1 ss sukker

  • ½ ts koriander frø

  • ½ ts schezuanpepper

  • 3 fedd hvitløk

  • Salt og pepper

Saltbakt jordskokk

  • 500 g jordskokk

  • 5 dl grovt havsalt

Linsesalat med syltet rødkål

  • 200 g rødkål

  • 0,5 dl hvitvinseddik

  • ½ ts sukker

  • salt og pepper

  • 200 g røde linser

  • 1 neve persille

  • 2 ts finrevet sitronzest

  • 3 ss sitronsaft

  • 4 ss olivenolje

BBQ-saus

  • Braiseringskraft

  • 200 g hakkede tomater

  • 1 ss olje

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 dl ketchup

  • 3 ss brunt sukker

  • 1 ss worchestershiresaus

  • 2 ss sitronsaft

  • 1 ss epleeddik

  • 1 stk chili

  • ½ ts cayennepepper

  • 2 dl Coca cola

SLIK GÅR DU FREM

Brun flankesteken i en kjele med litt olje. På slutten av bruningen tilsettes grovhakket løk, grovhakket chili, grovhakket hvitløk, schezuanpepper og korianderfrø. Tilsett hakkede tomater og gi et oppkok. Sett i ovn og braiseres under lokk på 120 °C i 3,5 time. Tørk av kjøttet rett før servering og grill på hver side i 2 minutter.

Vask jordskokken og legg de i en ildfast form på et lag av grovt salt. Bak i ovnen ved 170 °C i ca. 30 minutter.

Finsnitt rødkål og vend med eddik, sukker, salt og pepper. La stå i 20 minutter. Kok linsene i usaltet kokende vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og avkjøl noe under rennende, kaldt vann. Vend med hakket persille, olje, sitronskall- og saft. Bland med syltet rødkål og server til.

Finhakk hvitløk og fres dette i olje til den er blank. Tilsett cola og braiseringskraft og kok ned til halvparten. Ha i tomatene og kok til det begynner å tykne. Kjør dette glatt med en stavmikser. Ha i resten av ingrediensene.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search