Brisket med ovnsbakte beter

Oppskrift inspirert av Birger Frimo, Kjedesjef og kaptein Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Sous videkok brisket i 16 timer på lav varme. Beter er en mindre brukt grønnsak som smaker fortreffelig i ovnen sammen med jordskokk, hvitløk, og timian.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 1 kg Gilde Storfe brisket

  • 2 dl soyasaus (gjerne saltredusert)

  • 1 dl Gilde oksekraft

  • 1 dl rødvin

  • 1 ss lønnesirup

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 stk stjerneanis

  • ½ stk hele chili

Ovnsbakte beter

  • 2 stk pastinakk

  • 1 stk rødbete

  • 1 stk gulbete

  • 1 stk polkabete (choggiabete)

  • 4 stk jordskokk

  • 2 fedd hvitløk

  • ½ stk sitron

  • 3 ss olivenolje

  • 150 g usaltet smør

  • 3 ss flytende honning (Acasia)

  • 4 ss hakket fersk timian

  • salt og pepper

Rødvins- og lønnesirupssaus

  • 2 stk sjalottløk

  • ½ fedd hvitløk

  • 5 dl rødvin

  • 5 dl Gilde oksekraft

  • kokekraften fra brisketen

  • 1 ss lønnesirup

  • 3 ss romtemperert usaltetsmør

  • 1 ss hakket fersk timian

SLIK GÅR DU FREM

Legg brisketstykket i en vakuumpose. Rens hvitløk, grovkutt chilien, knus anisen og ha i en kjele med soyasaus, rødvin og oksekraft. Gi dette et oppkok og ha i posen med kjøttet. Vakuumer og kok dette sous vide på 67 °C i 16 timer.

Skrell alle grønnsakene, kutt i smale båter, og ha i en ildfast form. Riv skallet av sitronen over, dryss saften over, og vend inn timian, olivenolje, smør og honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen på 180 °C i 35 minutter. Vend underveis.

Finhakk sjalottløk og hvitløk, og fres mykt i en kjele. Hell over rødvin og kok ned til den er redusert til halvparten. Tilsett kraft og kok videre til halvert igjen. Tilsett kokekraften fra kjøttet og sil av. Rør inn lønnesirup, og monter med smøret. Tilsett hakket timian ved servering.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search