Eldhusrøkt bacon i bit med blomkålpuré og syltede småløk

Oppskrift inspirert av Tonje Nedrud, Salgskonsulent og Medlem av Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Tørrsaltet og eldhusrøkt bacon av beste kvalitet. Baconet henger i eldhuset en dag og blir røkt på oreved. Dette gir baconet en naturlig og fin rødfarge. Baconet blir tørrsaltet, noe som gir et sprøere bacon. Baconet kommer i bit uten svor.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 600 g Eldhusrøkt bacon

  • 1 blomkål

  • 3 dl fløte

  • 1 dl melk

  • 10 små rødløk

  • 1 ss smør

  • 3 ss vineddik

  • 1 ts sukker

  • 1 dl kalvekraft

  • maizena

  • urter til pynt

Demiglace

  • 1 stk sjalottløk

  • 1,5 dl rødvin

  • 1 ts brunt sukker

  • 1,5 l Gilde oksekraft

SLIK GÅR DU FREM

Baconet trekkes sousvide på 65 grader i 1 ½ time. Rute fettet med en skarp kniv. Før servering steker du den raskt med fettsiden ned.

Blomkål i små buketter kokes møre i fløte og melk. Sil av (spar litt væske hvis du trenger å spe) og kjør til puré. Kok løken myk i vann med litt salt. Bland sammen kalvekraft, smør, vineddik, sukker og hakkede urter, f.eks timian. Kok til det tykner. Del løken og varm de i sausen.

Server gjerne med en demiglace laget av Gilde Oksekraft.  Finhakk løk og fres myk og blank i en gryte med smør. Ha i brunt sukker og rør til karamellisert. Ha i vin og kok inn til halvparten. Hell i kraft og småkok igjen til væsken er halvert.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search