Eldhusrøkt lammebog med rødbetsalsa og hasselbackpoteter

Oppskrift inspirert av Tonje Nedrud, Salgskonsulent og Medlem Kulinarisk team Nortura Proff

Print Friendly, PDF & Email

Fine skiver lammebog med en rund og god røksmak. Siden lammebogen henger en hel dag i eldhuset, får den tid til å tørke litt – og mange mener smaken minner litt om pinnekjøtt. Server med tradisjonelt tilbehør til komle/raspeball, som egen rett med rødbeter til, eller mer utradisjonell med byggrynsalat.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Rødbetsalsa

  • 1 kg rødbeter

  • 250 g lyst brunt sukker

  • 1 ts malt nellik

  • 1 ts malt ingefær

  • 3 dl appelsin eller eplejuice

  • Finhakket appelsinskall

  • 3 dl rødvinseddik

  • 2 fedd hvitløk, finhakket

  • 2 stk middels store løk i terninger

  • 3 stk røde eple i terninger

  • 1 liten bunt dill

  • 8 stk middels store poteter

SLIK GÅR DU FREM

Ha kjøttet i en vid kjele, fyll på med vann slik at det akkurat dekker kjøttet. Ha eventuelt i salt, purreløk og timian. Kok opp, skum av og la kjøttet trekke på svak varme til det er mørt, ca 1 ½-2 timer.

Rødbeter bakes i ovnen på 175 °C i ca 1 time. De skal bli godt møre. I mellomtiden kutter du de andre ingrediensene (unntatt dill) og har alt i en gryte, kok opp. Skrell rødbeter og del i terninger. Ha rødbetene opp i gryten og kok opp igjen. La det syde i ca 30 min. Ha i hakket dill før servering

Skrell potetene, de skal skjæres i tynne skiver, men ikke helt igjennom. De skal henge sammen. Stekes ved 225 °C i ca 40 min. Ta ut halvveis, pensle med smeltet smør, krydre med salt og pepper og dryss på strøkavring. Stek videre i 20 minutter.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search