Eldhusrøkt lammebog med rotmos

Oppskrift inspirert av Tonje Nedrud, Salgskonsulent og medlem av Kulinarisk team Nortura Proff

Print Friendly, PDF & Email

Fine skiver lammebog med en rund og god røksmak. Siden lammebogen henger en hel dag i eldhuset, får den tid til å tørke litt – og mange mener smaken minner litt om pinnekjøtt. Server med tradisjonelt tilbehør til komle/raspeball, som egen rett med rødbeter til, eller mer utradisjonell med byggrynsalat.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 1,5 kg eldhusrøkt lammebog i skiver

  • 1 stk purreløk

  • 1 liter vann

  • Timian

  • Salt og nykvernet pepper

Rotmos

  • 1 kg rotgrønnsaker; f.eks. kålrot, gulrot, sellerirot og pastinakk

  • 1 dl fløte

  • 2-3 ss smør

  • Salt og kvernet pepper

SLIK GÅR DU FREM

Ha kjøttet i en vid kjele, fyll på med vann slik at det akkurat dekker kjøttet. Ha i salt, purreløk og timian. Kok opp, skum av og la kjøttet trekke på svak varme til det er mørt, ca 1 ½-2 timer.

Rens, skrell og del rotgrønnsakene i jevne biter, ha de i en kjele. Dekk med vann og tilsett litt salt. Kok grønnsakene helt møre. Sil av og mos grønnsakene sammen med fløte og smør. Bruk gjerne stavmikser for en finere konsistens. Smak til med salt og kvernet pepper.

Saus: Smelt smør i en kjele. Rør inn en spiseskje hvetemel, spe med lammekraft, ha i litt fløte og la koke 10 minutter. Tilsett finhakket bladpersille og smak til med salt og pepper.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search