Flankestek med grillet asparges, picantesaus og ovnsbakte poteter

Oppskrift inspirert av Andreas Mikkelsen, Executive Chef Scandic

Print Friendly, PDF & Email

Flankestek er en flat og oval muskel med lite fett, som smaker ekstra godt når den skjæres i tynne skiver rett før servering. Servér med en picantesaus, asparges og aspargesbønner.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Picantesaus

  • 1 stk løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 400 g hakkede tomater

  • ½ stk chili

  • 2 ss hvitvinseddik

  • salt

Tilbehør

  • 400 g små poteter

  • 100 g smør

  • salt og pepper

  • 200 g asparges

  • 200 g aspargesbønner

SLIK GÅR DU FREM

Gni kjøttet med salt, pepper, sukker, rosmarin og hvitløk. Vakuumer og kok det sous vide på 57,5 °C i 3,5 time. Brun kjøttet på grillen og la det hvile i 5-10 minutter.

Finhakk løk og hvitløk og fres i olje til den er blankt. Ha i finhakket chili, hakkede tomater og eddik. Kok til en tykk saus der nesten all væsken har fordampet.

Ha potetene i en ildfast form med biter av smør. Bak i ovnen på 200 °C i ca. 25 minutter eller til de er møre og gylne. Vend på potetene underveis. Skrell den nederste delen av aspargesen og trim bønnene. Kok bønnene raskt i lettsaltet vann til akkurat møre, ca. 2 minutter. Grill aspargesen raskt på en varm grill. Vend bønner og asparges med litt smør og dryss med salt.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search