Svinecarré fylt med epler og salvie

Print Friendly, PDF & Email

Svinecarré er et lekkert stykke kjøtt med mange bruksområder.

DETTE TRENGER DU
  • 1 svinecarré med svor

  • 3 dl villris

  • 6 skiver Gilde bacon

  • 100 g sopp

  • 2 ss rapsolje

  • 150 g babyspinat

  • 2 dl pistasjnøtter

  • 100 g fetaost

  • 400 g flaskegresskar, ev. søtpotet eller squash

  • 2 ss olivenolje

  • 3 ss smør

  • salt og pepper

SLIK GÅR DU FREM
  1. 1. Lag en saltlake (5 %, f.eks. 5 liter vann og 250 g salt) og varm til saltet er oppløst og avkjøl. Legg carréen med svoren ned i laken i 6-8 timer. Ta kjøttet ut og tørk godt.
  2. Kok villris etter anvisning på pakken. Del bacon og sopp i biter, og fres i en varm panne med olje til baconet er sprøtt. Vend inn spinat og rør 1 minutt.
  3. Vend bacon og alt fra pannen med kokt villris. Hakk pistasjnøtter, smuldre fetaost og vend inn.
  4. Brett svoren til side og fyll halvparten av blandingen under svoren langs beina. Bind opp carréen og vakuumer eller surr godt i clingfilm. Sous vide kjøttet på 54 °C i 8-12 timer.
  5. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gresskar i biter og ha i en ildfast form. Hell over olje og fordel smør, salt og pepper over. Stek i ovnen i ca. 20 minutter.
  6. Ta kjøttet ut av posen og snitt svoren fint med en skarp kniv. Øk ovnstemperaturen til 220 °C, legg carréen med svoren opp i formen med gresskar og stek til svoren blåser seg opp og kjøttet når en kjernetemperatur på 68 °C. Blir ikke svoren sprø, kan du brenne den av med en skibrenner eller varmepistol.
  7. Løft ut kjøttet og la det hvile. Vend resten av risblandingen med ovnsbakt gresskar og server til kjøttet.

Tips! Svinecarréen kan også langtidssteke i ovn, men dekk da til kjøttet, ikke svoren, med aluminiumsfolie slik at det ikke tørker ut.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search