Grillet flat iron steak med curly fries og edamame-salat

Print Friendly, PDF & Email

Flat Iron Steak av storfe er en muskel som sitter i bogbladet og ligger mot yttersiden av dyret. Den har god kjøttsmak og passer fint til til transjering på buffet eller i skiver til selskapsmat. Prøv den sammen med morsomme «curly fries» eller andre spennende potetvarianter.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Edamame-salat

  • 200 g edamame-bønner, uten belg

  • 200 g aspargesbønner

  • 1 stk rødløk

  • 4 ss olivenolje

  • 1 stk sitron

  • 200 g fetaost

  • litt mynte og/eller bladpersille

SLIK GÅR DU FREM

Skrell og kutt potetene i tynne spiraler med en spiralizer. Vend i hvetemel blandet med spisskummen og friter i puljer i varm olje, ca. 180 °C, til gylne og sprø ca. 2 minutter. La renne av seg på litt kjøkkenpapir.

Krydre kjøttet med salt og pepper og grill raskt på høy varme, 3-4 minutter på hver side eller til ønsket ferdighetsgrad. La hvile ca. 10 minutter og skjær i skiver.

Del aspargesbønner i to om ønskelig og kok med edamame-bønner i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Hell av vannet og vend med finhakket rødløk, olivenolje, sitronskall og -saft.

Vend inn finhakkede urter og smak til med salt og pepper. Server kjøttet med edamame-salat og curley fries.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search