Grillet skirt steak med risotto

Oppskrift inspirert av Tonje Nedrud, Salgskonsulent og medlem av Kulinarisk Team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Skirt steak har en dyp og rik kjøttsmak som passer utmerket på grillen. Som tilbehør kan du gjøre om en vanlig risotto til selskapsmat ved å tilsette spekeskinke, ruccola og tomat. Smakfullt og enkelt!

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Risotto

  • 2 sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss smør til steking

  • 2 dl risottoris

  • 1 dl hvitvin

  • 8 dl kyllingkraft

  • 1 god klatt smør

  • 50 g revet parmesan

  • 2 ss god olivenolje

  • salt og pepper

  • 100 g finhakkede tomater

  • 30-40 g ruccola

  • 15 g ristede pinjekjerner

  • 8 skiver Gilde Æra langtidsmodnet skinke

SLIK GÅR DU FREM

Finhakk sjalottløk og hvitløk og fres i smør til mykt og blankt. Tilsett risen, og la den frese noen minutter på lav varme. Spe med litt og litt varm kraft under omrøring. La kraften koke inn før du tilsetter en ny runde med kraft. Når nesten all kraften har trukket inn, og konsistensen er al dente, rør inn smør, parmesan og litt god olivenolje og la hvile noen minutter. Vend inn hakkede tomater, ruccola, pinjekjerner og strimlet spekeskinke.
Pensle skirt steaken med olivenolje og krydre med salt og pepper. Varm opp grillen, og grill 2-3 minutter på hver side på høy temperatur. Server i skiver med risotto.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search