Skirt steak har en dyp og rik kjøttsmak som passer utmerket på grillen. Som tilbehør kan du gjøre om en vanlig risotto til selskapsmat ved å tilsette spekeskinke, ruccola og tomat. Smakfullt og enkelt!

-
800 g Gilde Storfe skirt steak
-
olivenolje
-
salt og pepper
Risotto
-
2 sjalottløk
-
2 fedd hvitløk
-
2 ss smør til steking
-
2 dl risottoris
-
1 dl hvitvin
-
8 dl kyllingkraft
-
1 god klatt smør
-
50 g revet parmesan
-
2 ss god olivenolje
-
salt og pepper
-
100 g finhakkede tomater
-
30-40 g ruccola
-
15 g ristede pinjekjerner
-
8 skiver Gilde Æra langtidsmodnet skinke
Finhakk sjalottløk og hvitløk og fres i smør til mykt og blankt. Tilsett risen, og la den frese noen minutter på lav varme. Spe med litt og litt varm kraft under omrøring. La kraften koke inn før du tilsetter en ny runde med kraft. Når nesten all kraften har trukket inn, og konsistensen er al dente, rør inn smør, parmesan og litt god olivenolje og la hvile noen minutter. Vend inn hakkede tomater, ruccola, pinjekjerner og strimlet spekeskinke.
Pensle skirt steaken med olivenolje og krydre med salt og pepper. Varm opp grillen, og grill 2-3 minutter på hver side på høy temperatur. Server i skiver med risotto.