Storfehale kokt med ingefær, honning og soyasaus, servert med rotmos og poteter

Oppskrift inspirert av Anne Langhus, Kjedesjef og Medlem Kulinarisk team Nortura Proff

Print Friendly, PDF & Email

Sitat Viestad; “det beste på kua sitter bak”. Gilde Storfehale skivet er en gammel slager som må frem i lyset igjen . Perfekt til kraft og saus, i ragu til terrine. .. Det er et smaksrikt kjøtt med mye bindevev. Trenger lang koketid, men resultatet taler for seg selv. Brun kjøttet i panne eller ovn. Kok det gjerne med vin og grønnsaker i 2-4 timer, til det løsner fra bena.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 2 kg Gilde storfehaler

  • 400 g poteter

Marinade

  • 4 ss ingefær

  • 6 ss soyasaus

  • 4 ss honning

Rotmos

  • 800 g kålrot

  • 200 g gulrot

  • 2 dl melk

  • 100 g smør


SLIK GÅR DU FREM

Lag marinaden av ingefær, soya og honning. Bland oksehalene inn med marinaden. Stek oksehalene i ovn på 220 °C for å brune de, sett de så ned på 95 °C. Langtidsstek oksehalene i ca 8 timer – eller over natten, til kjøttet løsner fra benet.

Skrell og skjær grønnsaker i passe biter. Kok disse møre. Bruk en stavmikser eller stampejern. Tilsett smør, fløte, salt og pepper. Server kokte poteter ved siden av.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search