Sitat Viestad; “det beste på kua sitter bak”. Gilde Storfehale skivet er en gammel slager som må frem i lyset igjen . Perfekt til kraft og saus, i ragu til terrine. .. Det er et smaksrikt kjøtt med mye bindevev. Trenger lang koketid, men resultatet taler for seg selv. Brun kjøttet i panne eller ovn. Kok det gjerne med vin og grønnsaker i 2-4 timer, til det løsner fra bena.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
-
2 kg Gilde storfehaler
-
400 g poteter
Marinade
-
4 ss ingefær
-
6 ss soyasaus
-
4 ss honning
Rotmos
-
800 g kålrot
-
200 g gulrot
-
2 dl melk
-
100 g smør
SLIK GÅR DU FREM
Sett stekeovnen på 220 grader. Lag marinaden av ingefær, soya og honning. Bland oksehalene inn med marinaden. Skru så stekeovnen ned til 95 °C idet du setter inn oksehalene og la de langtidssteke i ca 8 timer – eller over natten, til kjøttet løsner fra benet.
Skrell og skjær grønnsaker i passe biter. Kok disse møre. Bruk en stavmikser eller stampejern. Tilsett smør, melk, salt og pepper. Server kokte poteter ved siden av.