Kjakeklaff av svin med bakt pæresalat og portvinssaus

Print Friendly, PDF & Email

Kjakeklaff sitter rett bak svinekjaken, litt lenger opp på kjeven. Produktet er marmorert, smakfullt og saftig.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Bakt pæresalat

  • 3 stk pærer

  • 2 stk fennikel

  • 1 stk rødløk

  • 1 stk hvitløk

  • 2-3 stk friske rosmarinkvaster

  • 2 stk laurbærblad

  • 4 ss olivenolje

  • 2 ss smør

  • Salt og pepper

Portvinssaus

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 ts smør

  • 1 ts brunt sukker

  • 1 ss finhakket timian – ev. 2 kvister som fjernes

  • 2 dl portvin

  • 1 l oksekraft

  • 2-3 ss smør

  • Salt og pepper

SLIK GÅR DU FREM

Portvinssaus:

1. Finhakk sjalottløk og fres i en varm liten gryte med smør til myk. Tilsett sukker og timian og rør til karamellisert. Hell over portvin og reduser til halvert.


2. Tilsett oksekraft og la koke inn til halvert (ca. 5 dl). Monter sausen med smør og smak til med salt og pepper.


Bakt pæresalat:

3. Sett ovnen på 190°C. Del pærer, fennikel og rødløk i tynne båter og hvitløk i to på langs. Ha alt i en ildfast form med rosmarin og laurbærblad, og vend med olje.


4. Legg noen klatter med smør utover, krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 30 minutter eller til mykt og karamellisert. Rør av og til underveis.

Stekt kjakeklaff:

5. Rut svoren på toppen av kjøttet og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt i en varm panne med olje, fettsiden ned først.


6. Ha i smør, knust hvitløk og timian og pannestek videre samtidig som smør øses over. (Alt. ha kjøttet over i en ildfast form og ettersteke i ovn på 130 °C.)


7. Server kjøttet med bakt pæresalat og portvinssaus.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search