Minestronesuppe med Eldhusrøkt bacon og svineknoke

Oppskrift inspirert av Tonje Nedrud, Salgskonsulent og Medlem Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Tørrsaltet og eldhusrøkt bacon av beste kvalitet. Baconet henger i eldhuset en dag og blir røkt på oreved. Dette gir kjøttet en naturlig og fin rødfarge. Tørrsaltingen gir et bedre og sprøere bacon. Baconet kommer i bit uten svor.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 1 svinkeknoke

  • 200 g hvite bønner, tørkede eller kokte

  • 1 stk laurbærblad

  • 1 stk tomat knust

  • 100 g eldhusrøkt bacon i terninger

  • 4 gode skiver eldhusrøkt bacon til pynt

  • 2 stk små rødløk

  • 2 stk gulrøtter

  • 2 stk stangselleristilker

  • 1/2 stk fennikel

  • 3 hvitløksfedd, hakket

  • 1 liten bunt basilikum, blader og stilker hver for seg

  • 400 g gode hermetiske plommetomater

  • 1 stk squash delt i små biter

  • 200 g spinat, vasket

  • 5 1/2 dl kraft (fra svineknoken)

  • 50 g tørket pasta

  • Ekstra Virgin olivenolje

  • Havsalt, nykvernet pepper

  • Revet parmesan

SLIK GÅR DU FREM

Kok bønnene møre med laurbærblad, knust tomat og potet (tørkede bønner bløtlegges ca. 1 time, 20 min. før koking). Sil av og spar på kraften og bønnene, kast tomat og potet.

Mens bønnene koker lager du sofritto. Varm olivenolje i en gryte, tilsett eldhusrøkt bacon i biter løk, gulrøtter, selleri, fennikel, hvitløk og basilikumstilker. La de bli blanke på svak varme, ca 20 min. Det skal være mørt, men ikke brunt. Tilsett tomater, squash og rødvin. Trekk videre i 15 min. Tilsett til slutt spinat, tørket pasta i små biter, kraft og bønner.

Smak til, dryss over revet parmesan, basilikumblader og en klunk extra virgin olivenolje. Suppen skal være tykk, men spe med kraft hvis du vil ha den litt tynnere.

Relaterte oppskrifter

Røkt brisketsandwich, servert med potetsalat – “Deli Style”

Brisket varmes på ca. 100 grader i 10 minutter, skjæres i tynne skiver, bruk ca. 150 g per person . Les mer…

Røkt brisket med sopp, risotto og parmesan

Varm brisketen på 70 grader i 15 minutter. Skjær den i passe tykke skiver og bruk ca 100 g til lunsj og 150 g til middag. Les mer…

Porsjonspai med Eldhusrøkt bacon

Elt sammen ingrediensene til bunnen. La deigen hvile i kjøleskap i 30 min. Stek sopp og vårløk på svak varme i panne, kjøl ned. Bland sammen egg, melk og ost, krydre med salt og pepper. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search