Miso-suppe med grønnsaksnudler og braisert patterand og sprøstekt svor

Print Friendly, PDF & Email
DETTE TRENGER DU
  • 600 g pork belly strips

  • 4 ss mirin/risvin

  • 6 skiver ingefær

  • 4 vårløk

  • 3 ss brunt sukker

  • 2 dl soyasaus

  • 1 ss søt soyasaus

Miso-suppe med grønnsaksnudler:

  • 2 hvitløkfedd

  • 1 ss finrevet ingefær

  • 100 g shitakesopp

  • 1 ts sesamolje

  • 1 l kyllingbuljong/kraft

  • 2 ss misopaste

  • 1 squash

  • 2 gulrøtter

  • 4 vårløk

  • 150 g grønne erter

SLIK GÅR DU FREM

1. Lag en saltlake (5 %, f.eks. 5 liter vann og 250 g salt) og varm til saltet er oppløst. Legg kjøttet med svoren ned i laken i 6-8 timer. Ta kjøttet ut og tørk godt.

2. Vakuumer eller surr kjøttet godt i clingfilm. Sous vide kjøttet på 54 °C i 8-12 timer.

3. Sett ovnen på 220 °C (ev. med grillelementer). Ta kjøttet ut av posen, tørk godt av og skjær av svoren. Snitt svoren fint med en skarp kniv og stek i ovnen (bygg gjerne opp litt under svoren) til svoren er sprø, 10-15 minutter. Blir ikke svoren sprø, kan du brenne den av med en skibrenner eller varmepistol. Del i biter.

4. Del resten av kjøttet i biter. Kok opp mirin, ingefær, hakket vårløk, brunt sukker, salt og søt soyasaus og la småkoke i ca. 10 minutter eller til sausen tykner. Fres kjøttet raskt i olje på høy varme, hell over sausen og la koke til kjøttet er glasert og ”sticky”.

5. Lag misosuppen: Finhakk hvitløk, finriv ingefær og del sopp i biter. Fres i en varm gryte med sesamolje til mykt, ca. 1 minutt. Hell over kraft og kok opp.

5. Rør inn misopaste og la småkoke mens du forbereder grønnsakene.

6. Bruk en spirulizer og kutt squash og gulrot i lange strimler. Finsnitt vårløk. Tilsett grønnsakene og la suppen koke i ca. 3 minutter. Server med biter av glasert patterand og sprøstekt svor.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search