Ølmarinerte svinekjaker med rotgrønnsaker og gresskarkjerner

Oppskrift inspirert av Jonas Kalberg Eie, Produktutvikler Nortura

Print Friendly, PDF & Email

Svinekjaker servert med rotgrønnsaker er en delikatesse til lav pris. Med Ægirøl i marinaden får du en ekstra spiss på svinekjaken, samtidig som alle smaker kommer tydeligere frem, inkludert råvarens egen smak. Ølmarinaden passer bra som base for sjy.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
SLIK GÅR DU FREM

Varm svinekjakene i sous vide/damp på 80 °C i 20 min. Kutt grønnsakene i terninger på 0,5 cm og vend med solsikke- eller rapsolje, salt og pepper. Gi grønnsakene et raskt oppkok, og stek dem lett i en stekepanne. Bland med ruccola, gresskarkjerner og litt olivenolje. Smak til med salt og pepper. Sil ølmarinaden fra posen gjennom et osteklede. Dandér rotgrønnsaker i midten av tallerkenen og legg svinekjaker på toppen. Bruk en skje og hell ølmarinade rundt grønnsakene.

Gresskarkjerner ristes lett i en varm panne med litt olje til de begynner å ”poppe”.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search