Svinecarré med urter, polenta og salsa verde

Oppskrift inspirert av Tonje Nedrud, Salgskonsulent og Medlem Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Carréstykket er et lekkert stykke kjøtt med mange bruksområder. Dette er en svinekam der en del av ribben sitter på. Vi har valgt å beholde sideflesket på beina. Da har du valget mellom å skjære stor kotelett, helsteke eller pusse beina til carrè. Dette produktet har opprinnelse fra Innherred; et distrikt i Nord-Trøndelag som omgir de indre delene av Trondheimsfjorden.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 1,5  kg svinecarré, helt stykke

  • Rosmarin

  • Timian

  • Hvitløk

Polenta

  • 1,5 dl polenta

  • 7,5 dl grønnsaksbuljong, eller Prior kyllingkraft

Salsa Verde

  • Bladpersille

  • 1 ss kapers

  • 6 stk salte ansjosfileter

  • 8 stk grønne oliven

  • 20 g pinjekjerner

  • 2 stk hardkokte eggeplommer

  • 1 stk daggammalt rundstykke

  • 1 dl vineddik

  • 60 g Extra Virgin olivenolje

SLIK GÅR DU FREM

Bind opp svinecarréen og legg på rosmarin, hvitløk og timian. Vakuumer. Legg i vannbad (sousvide), 62 °C i 3-4 timer. Brunes og etterstekes før den er klar for servering.

Salsa Verde: legg innmaten av rundstykke i bløt i hvitvinseddik. Kok egg og ta ut plommen. Vask bladpersille og knip av ca 25 g. Legg alle ingrediensene i en bolle sammen med olivenolje og brødet som du har klemt ut eddiken fra. Mos det hele med en stavmikser.

Kok opp kraft, tilsett polenta. Rør hele tiden i mens du koker på middels varme, ca 5 min. Ta av kasserollen og hell over i en liten, smurt rektangulær form. La hvile. Skjær 8 biter og stek gylne i olje.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search