Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og grønnsaker

Oppskrift inspirert av Børge Kjellmo, Fisk- og Ferskvareansvarlig Coop Finnmark

Print Friendly, PDF & Email

Slakterbiffen er en skjult skatt med deilig og intens kjøttsmak. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 48 – 50 °C, og servér med ovnsbakte poteter og grønnsaker.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Ovnsbakte poteter

  • 600 g poteter

  • 2 ts maldonsalt

  • 2 ts grovkvernet pepper

  • 2 ss raps- eller solsikkeolje

SLIK GÅR DU FREM

Krydre slakterbiffen med pepper og timian. Brun godt på begge sider i en panne med smør. Legg kjøttet til siden for å hvile. Rens løk og gulrot, del i biter og fres i stekepannen til blanke og møre. Tilsett halverte tomater og la surre 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper. Legg slaktebiffen tilbake i pannen og la surre i 10-15 minutter. Løft ut biffen og la hvile, strø over salt. Skjær slaktebiffen i skiver på ½ cm ved servering og servér med grønnsaker og ovnsbakte poteter.

Vask og skrubb potetene, og del dem i båter. Legg potetene i en ildfast form, ha over salt, pepper og olje. Stek potetene ved 180 °C i ca. 40 minutter eller til møre og gylne.

Servér gjerne med en demiglace til. Se oppskrift under «Skirt steak-rullade med potetpuré og demiglace»

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search