Pork belly strips i steambuns

Print Friendly, PDF & Email
DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Steambuns

  • 1 ts tørrgjær

  • 2 dl melk

  • 5 ss sukker

  • 7 dl hvetemel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts salt

  • 1 olje  

SLIK GÅR DU FREM

1. Sett ovnen på 240 °C med varmluft (ev. med grillelement). Ta kjøttet ut av posen og snitt svoren fint med en skarp kniv.

2. Legg over i en ildfast form og stek i ovnen med svoren opp (bygg gjerne opp litt under kjøttet) til svoren er sprø, 20-30 minutter eller til en kjernetemperatur på 68 °C og svoren er sprø.

3. Del kjøttet i tynne skiver. Finsnitt vårløk, agurk og reddiker. Finstrimle salat.

4. Fyll steambuns med skiver av patterand, finsnittet vårløk, agurk og reddik, frisk koriander og hoisinsaus.

Steambuns

1. Rør sammen gjær, vann og litt sukker og la stå i 5 minutter. Rør inn resten av sukkeret, hvetemel, bakepulver og salt og kna til en smidig deig. Dekk til med plast og la heve i ca. 1 time.

2. Del deigen i emner på ca. 50 g, trill til kuler og kjevle til ovaler. Pensle begge sidene med olje og brett i to. Dekk med plast og etterhev i 30 minutter.

3. Sett en bambusdamper eller dampgryte over kokende vann. Legg steambuns i, gjerne på bakepapir prikket med hull og la dampe i 10-12 minutter eller til gjennomkokt. Gjør dette i puljer til alle er dampet ferdige.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search