Porsjonspai med Eldhusrøkt bacon

Oppskrift inspirert av Tonje Nedrud, Salgskonsulent og Medlem Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Tørrsaltet og eldhusrøkt bacon av beste kvalitet. Baconet henger i eldhuset en dag og blir røkt på oreved. Dette gir en naturlig og fin rødfarge. Baconet kommer i bit uten svor.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Bunn

  • 1 dl hvetemel

  • 1 ss smør

  • 1 ss cottage cheese

  • Kaldt vann

Fyll

  • 1 stk vårløk

  • 2 stk sjampinjong

  • 1 egg

  • 4 ss melk

  • 2 ss revet ost

  • Salt og pepper

  • 4 skiver eldhusrøkt bacon i flettemønster på toppen

SLIK GÅR DU FREM

Elt sammen ingrediensene til bunnen. La deigen hvile i kjøleskap i 30 min.

Stek sopp og vårløk på svak varme i panne, kjøl ned. Bland sammen egg, melk og ost, krydre med salt og pepper.

Forstek paiskallet i 5 min på 200 °C, legg på fyll og hell over eggeblanding. Lag et lokk av eldhusrøkt bacon på toppen, gjerne i flettemønster.

Stekes i ovn på 200 °C i ca. 20 min.

Server gjerne med en grønn salat og urtedressing.

Relaterte oppskrifter

Røkt brisketsandwich, servert med potetsalat – “Deli Style”

Brisket varmes på ca. 100 grader i 10 minutter, skjæres i tynne skiver, bruk ca. 150 g per person . Les mer…

Røkt brisket med sopp, risotto og parmesan

Varm brisketen på 70 grader i 15 minutter. Skjær den i passe tykke skiver og bruk ca 100 g til lunsj og 150 g til middag. Les mer…

Minestronesuppe med Eldhusrøkt bacon og Gilde svineknoke

Kok bønnene møre med laurbærblad, knust tomat, potet og tørkede bønner (bløtlagt i ca 1 time tørkede, 20 min. kokte). Sil av og spar på kraften og bønnene, kast tomat og potet. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search