Røkt brisket med sopp, parmesan og risotto

Oppskrift inspirert av Anne Langhus, Kjedesjef og Medlem Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Eldhusrøkt brisket består av den tykkeste delen av brystmuskelen, og er fremre del av brystet. Dette er godt marmorert kjøtt med mye bindevev. Produktet blir gnidd inn med salt og pepper og deretter røkt på oreved, noe som gir en naturlig rødfarge.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Risotto

  • 1 ss smør

  • 2 stk sjalottløk, finhakket

  • 3 dl risottoris

  • 1 dl tørr hvitvin

  • 0,2 g safran

  • 1 liter oksekraft

  • 50 g revet parmesan


SLIK GÅR DU FREM

Varm brisketen på 70 grader i 15 minutter. Skjær den i passe tykke skiver og bruk ca 100 g til lunsj og 150 g til middag.

Stek løken myk i smør i 3-5 minutter, tilsett så risen og ha i hvitvin, kok inn til det nesten er tørt og spe deretter med kraft. Rør og spe deretter med kraft litt etter litt til risen er ferdig kokt. Rør inn parmesan helt på slutten. Pynt med noen fine flak parmesan ved servering. Sopp og rødløk skjæres i skiver og stekes i panne.

Relaterte oppskrifter

Røkt brisketsandwich, servert med potetsalat – “Deli Style”

Brisket varmes på ca. 100 grader i 10 minutter, skjæres i tynne skiver, bruk ca. 150 g per person . Les mer…

Minestronesuppe med Eldhusrøkt bacon og Gilde svineknoke

Kok bønnene møre med laurbærblad, knust tomat, potet og tørkede bønner (bløtlagt i ca 1 time tørkede, 20 min. kokte). Sil av og spar på kraften og bønnene, kast tomat og potet. Les mer…

Porsjonspai med Eldhusrøkt bacon

Elt sammen ingrediensene til bunnen. La deigen hvile i kjøleskap i 30 min. Stek sopp og vårløk på svak varme i panne, kjøl ned. Bland sammen egg, melk og ost, krydre med salt og pepper. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search