Kjakeklaff av svin med bakt pæresalat og portvinssaus

Print Friendly, PDF & Email

Kjakeklaff sitter rett bak svinekjaken, litt lenger opp på kjeven. Produktet er marmorert, smakfullt og saftig.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Gulrøtter

  • 1 dl olivenolje

  • 0,5 sitron (ev. litt finrevet skall)

  • 1 bunt bladpersille

  • Litt frisk oregano

  • 1 hvitløkfedd

  • 1 rød chili

  • Salt og pepper

Portvinssaus

  • 1 bunt gulrøtter, gjerne små

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ts kanel

  • 1 ts flaksalt

  • 1 ss lønnesirup

  • 1 ss balsamicoeddik

SLIK GÅR DU FREM

Chimichurri:

1. Ha alle ingrediensene til chimichurri en stor morter og mos til en grov saus. La stå å godgjøre seg i minimum 15 minutter. Du kan også kjøre den i en kjøkkenmaskin med knivblad.

Bakte gulrøtter:

2. Sett ovnen på 190°C. Del pærer, fennikel og rødløk i tynne båter og hvitløk i to på langs. Ha alt i en ildfast form med rosmarin og laurbærblad, og vend med olje.


3. Rør sammen olivenolje, kanel, salt, sirup og balsamicoeddik og vend med gulrøttene. Spre utover i en ildfast form og bak i ovnen i ca. 30 minutter eller til gulrøttene er al dente.

Stekt kjakeklaff:

4. Rut svoren på toppen av kjøttet og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet raskt i en varm panne med olje, fettsiden ned først.


5. Ha i smør, knust hvitløk og timian og pannestek videre samtidig som smør øses over. (Alt. ha kjøttet over i en ildfast form og ettersteke i ovn på 130 °C.)


6. Server kjøttet med bakt pæresalat og portvinssaus.


7. Tilbered de andre kjøttstykkene etter oppskrift og server med kjakeklaff i skiver, chimichurri og bakt gulrøtter.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search