Sommersalat med lammeskav og søtpotetpuré

Oppskrift inspirert av Kjetil Oden-Haugen, Fagansvarlig for produktutvikling St. Olavs Hospital

Print Friendly, PDF & Email

Gilde lammeskav er rent benfritt kjøtt som ikke er tilsatt olje eller salt. Det er skåret i tynne skiver, som tiner på kort tid og stekes ferdig i løpet av sekunder. Det har mange bruksområder, og kan brukes som både pizzatopping, i gryter, wok og wraps.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Søtpotetpuré

  • 500 g søtpotet

  • 2 ss smør

  • salt og pepper

Sommersalat med syltet blomkål og reddik

  • 6 ss sukker

  • 4 ss hvitvinseddik

  • 4 dl vann

  • 200 g blomkål

  • 50 g reddik, finskåret

SLIK GÅR DU FREM

Skrell søtpotet, del i biter, og kok til møre. Hell av vannet og kjør til puré med stavmikser. Tilsett smør og smak til med salt og pepper.

Bland sukker, hvitvinseddik og vann og kok opp til en lake. Hell over fine buketter av blomkål og reddik i finskårede skiver. La trekke i minimum 30 minutter. Sil av.

Stek lammeskavet i en varm panne med nøytral olje. Krydre lett med salt og pepper. Servér sommersalaten med stekt lammeskav og finrevet pepperrot og finsnittet brønnkarse med søtpotetpuré.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search