Sprengt storfenakke med nykål og løk- og ingefærsaus

Oppskrift inspirert av Kjetil Oden-Haugen, Fagansvarlig for produktutvikling St. Olavs Hospital

Print Friendly, PDF & Email

Storfenakke er en smaksrik muskel med utallige bruksområder, siden det tåler røff behandling. Prøv for eksempel sprengt storfenakke med smørdampet nykål og reddik, og løk- og ingefærsaus.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

5% Saltlake

  • 5 l vann

  • 250 g salt

  • 2 stk laurbærblad

  • 3 stk stjerneanis

  • 10 g hel pepper

Løk- og ingefærsaus

  • 150 g løk

  • 15 g ingefær

  • smør

  • 8 dl ferdig kraft

  • 60 g maizenna

  • 2 dl kremfløte

  • 1 cl eddik 7%

Smørdampet nykål og reddik

  • 1 nykål

  • 1 bunt reddiker

  • 100 g smør

  • 1 dl vann

SLIK GÅR DU FREM

Kok opp ingrediensene til laken og rør til saltet er oppløst. Hell over kjøttet slik at det er helt dekket. La stå kjølig i 3 døgn. Skjær opp nakken i stykker på ca. 200 g. Brun kjøttet raskt på alle sider i smør i en varm panne. Ta vare på sjyen for hver omgang. Ha kjøtt og sjy over i kjele og tilsett nok vann til at kjøttet er dekket. Del gulrot, selleri, purre og løk i biter og brun raskt i smør i en varm panne. Ha i gryta med laurbærblad. Kok opp og skum av. Sett kjelen med lokk i ovn på 150 °C i 3 timer.

Ta ut kjøttet og hold varmt. Kok ned kraften fra braiseringen til 1/3. Finhakk løk og ingefær og fres mykt i litt smør. Hell over den nedkokte kraften. Rør ut maizenna i kremfløten, spe inn i sausen. Tilsett eddik 7% og kok opp. Sil av og smak til med salt og pepper.

Del nykål i tynne båter og skjær reddiker i tynne skiver. Kok opp vann og smør og legg i kål og reddiker. Kok opp og la dampe under lokk i ca. 10 minutter. Vend godt i sausen før servering. Dryss med salt og pepper.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search