Sprøstekt Pork Belly Strips med BBQ-saus og fries

Print Friendly, PDF & Email
DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 600 g Pork Belly Strips med svor i hele stykker

BBQ-saus

  • 2 hvitløkfedd

  • 1 ss finrevet ingefær

  • 4 ss ketsjup

  • 2 ss brunt sukker

  • 1 ss Worcestershiresaus

  • 1 ss rapsolje

  • 1 ss eplesidereddik

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss sennep

Til servering

  • Pommes frites, gjerne en blanding av søtpotet og vanlig potet

SLIK GÅR DU FREM
  1. Lag en saltlake (5 %, f.eks. 5 liter vann og 250 g salt) og varm til saltet er oppløst. Legg kjøttet med svoren ned i laken i 6-8 timer. Ta kjøttet ut og tørk godt.
  2. Vakuumer eller surr kjøttet godt i clingfilm. Sous vide kjøttet på 54 °C i 8-12 timer.
  3. Finhakk hvitløk og bland med resten av ingrediensene til BBQ-sausen i en liten kjele. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter. Kjør den gjerne med en stavmikser eller i blender til en helt glatt saus.
  4. Sett ovnen på 220 °C (ev. med grillelementer). Ta kjøttet ut av posen, tørk godt av og snitt svoren fint med en skarp kniv.
  5. Stek i ovnen med svoren opp (bygg gjerne opp litt under kjøttet) til svoren er sprø, 5-15 minutter eller til en kjernetemperatur på 68 °C. Blir ikke svoren sprø, kan du brenne den av med en skibrenner eller varmepistol.
  6. Del kjøttet i tykke skiver og server med BBQ-saus som dipp og sprø pommes frites.
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search