Storfehaleblings med sukkererter

Oppskrift inspirert av Anne Langhus, Kjedesjef og medlem av Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Gilde Storfehale er en gammel slager som må frem i lyset igjen . Perfekt til kraft og saus, i ragu til terrine. .. Det er et smaksrikt kjøtt med mye bindevev. Trenger lang koketid, men resultatet taler for seg selv. Brun kjøttet i panne eller ovn. Kok det gjerne med vin og grønnsaker i 2-4 timer, til det løsner fra bena.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 1 kg Gilde storfehaler

  • Salt og pepper

  • 1 stk Hvitløk

  • 2 kvaster Timian

  • 50 g sukkererter

  • 70 g spinat

  • 2 ss hakket rødløk

  • 8 brødskiver til 4 blingser


SLIK GÅR DU FREM

Gni oksehalene inn med hvitløk, timian, salt og pepper. Stek oksehalene i ovn på 220 °C for å brune de, sett de så ned på 95 °C. Langtidsstek oksehalene i ca 8 timer – eller over natten. Legg opp 70 gram storfehaler sammen med sukkererter og spinat i en blings.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search