Svinecarré fylt med epler og salvie

Print Friendly, PDF & Email

Svinecarré er et lekkert stykke kjøtt med mange bruksområder.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 1 svinecarré med svor

  • 2 hvitløkfedd

  • 1-2 rødløk

  • 2 epler

  • 1 bunt salvie

  • 2 ss smør

  • salt og pepper

Tilbehør

  • 1-2 hvitløkfedd

  • 1 bunt vårløk

  • 250 g svartkål

  • 200 g brokkolini

  • god olivenolje

  • 2-4 ss eplecidereddik

SLIK GÅR DU FREM
  1. Lag en saltlake (5 %, f.eks. 5 liter vann og 250 g salt) og varm til saltet er oppløst. Legg carréen med svoren ned i laken i 6-8 timer. Ta kjøttet ut og tørk godt.
  2. Finhakk hvitløk, del løk i skiver, epler i biter og grovhakk salvie. Fres alt mykt i en panne med smør, salt og pepper til mykt, ca. 5 minutter.
  3. Brett svoren til side og fyll blandingen under svoren langs beina. Bind opp carréen og vakuumer eller surr godt i clingfilm. Sous vide kjøttet på 54 °C i 8-12 timer.
  4. Ta kjøttet ut av posen og snitt svoren fint med en skarp kniv. Øk ovnstemperaturen til 220 °C, legg carréen i en ildfast form og stek til svoren blåser seg opp og kjøttet når en kjernetemperatur på 68 °C. Blir ikke svoren sprø, kan du brenne den av med en skibrenner eller varmepistol.
  5. Finhakk hvitløk og del vårløk og svartkål i biter. Varm olje i en wok, fres hvitløk et minutt, vend inn grønnsakene og fres i et par minutter. Vend inn eplesidereddik.
  6. La kjøttet hvile i 10 minutter, skjær i skiver og server med grønnsaker.

Tips! Svinecarréen kan også langtidssteke i ovn, men dekk da til kjøttet, ikke svoren, med aluminiumsfolie slik at det ikke tørker ut.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search