Panert svin carrékotelett med rødkålslaw og selleristaver

Oppskrift inspirert av Tonje Nedrud, Salgskonsulent og Medlem Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Carréstykket et lekkert stykke kjøtt med mange bruksområder. Dette er en svinekam der en del av ribben sitter på. Vi har valgt å beholde sideflesket på beina. Da har du valget mellom å skjære stor kotelett, helsteke eller pusse beina til carré. Dette produktet har opprinnelse fra Innherred; et distrikt i Nord-Trøndelag som omgir de indre delene av Trondheimsfjorden.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • Ca. 800 g svinecarré, delt i 4 koteletter

  • Panerbrød/grilljermel, gjerne hjemmelaget

  • 2 egg

Rødkålslaw

  • 1/2 stk liten rødkål

  • 1 stk eple

  • 150 g majones

  • 2 ss crème frâiche

  • Sitronsaft

Selleristaver

  • 1 stk stor sellerirot

  • 4 ss honning

  • Timian

  • Semulegryn

  • 3 ss smør

  • Olivenolje

  • Salt og nykvernet pepper

SLIK GÅR DU FREM

Skjær 4 fine koteletter og bank de ut, litt flatere og større. Visp lett sammen egg og ha de i en tallerken med høy kant. Panerbrød has på egen tallerken. Dypp koteletten først i egg, så i panerbrød, en etter en.

Finsnitt rødkål og riv eple. Bland majones og créme fraîche, smak til med sitronsaft, salt og pepper. Bland sammen.

Skrell sellerirot, skjær ca 1 cm brede staver. Kok i vann i 10 min til de er nesten møre, sil av. Strø semulegryn over, legg i ildfast form i et lag. Bland smeltet honning, smør, olje og timian. Hell over. Bak i ovnen i ca 30 min 200 °C, til de er gylne og sprø på utsiden.

Servér gjerne med brioche til.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search