Svineknoke kokt i melk med bakte grønnsaker

Oppskrift inspirert av Anne Langhus, Kjedesjef og Medlem Kulinarisk team Nortura PROFF

Print Friendly, PDF & Email

Gilde svin skinkeknoke kommer med svor og er perfekt til rustikk gastropubmat. Server på beinet, eller riv kjøttet fra hverandre.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • ca 2 kg Gilde svineknoke

  • 2 liter h-melk

Rotgrønnsaker

  • 200 g kålrot

  • 150 g selleri

  • 200 g gulrot

  • 400 g potet

Saus

  • 100 g smør

  • 100 g mel

  • 5 dl kraft

  • 4 dl fløte


SLIK GÅR DU FREM

Gni svineknokene inn med salt, pepper og rosmarin. Brun kjøttet godt på alle sider. Ha så over melken i en kjele eller en ildfast form. La trekke på 85 °C i 2 timer til kjernetemperaturen er 67 °C. La kjøttet kjølne i melken til kjøttet er ca 40 °C. Da vil kjøttet suge til seg kraft og smak.

Grønnsakene og poteter skjæres i grove biter. Ha rotgrønnsakene i en ildfast form, ha over en del av vesken fra kjøttet. Legg kjøttet på en rist midt i ovnen på 200 °C og brundet i 10 minutter før servering.

Brun smør og mel sammen til en brun roux, tilsett den kokte kraften, tilsett fløte, salt, pepper. Smak til med Worchestersaus og honning.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search