Svineskav-wok med saltbakt søtpotet

Oppskrift inspirert av Kjetil Oden-Haugen, Fagansvarlig for produktutvikling St. Olavs Hospital

Print Friendly, PDF & Email

Svineskav er skåret i tynne skiver og tiner dermed på kort tid og stekes ferdig i løpet av sekunder. Kan derfor brukes rett i woken fra fryst tilstand. Enkelt og kjempegodt!

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Saltbakt søtpotet

  • 400 g søtpotet med skall

  • Maldonsalt

  • Nøytral olje

Wok

  • 150 g sjampinjong

  • ½ stk hvitløkfedd

  • 10 g ingefær

  • 50 g reddiker

  • 60 g rød paprika

  • 300 g grønnkål

  • 5 g rød chili

  • 50 g cherrytomater

  • salt og pepper

  • soyasaus

SLIK GÅR DU FREM

Vask søtpotetene godt, tørk og skjær i båter. Ha i en ildfast form og dekk til med maldonsalt og nøytral olje. Bak i ovnen på 170 °C i 25 minutter eller til potetene er møre.

Stek svineskavet raskt i en varm panne i godt smør med salt og pepper. Ta av varmen og legg til side.

Del sjampinjong i kvarte båter, finhakk hvitløk og ingefær, del reddiker i tynne skiver, paprika i strimler og grønnkål i små biter. Fjern frø og hinne fra chilien og kutte i tynne skiver. Varm nøytral olje i wokpanne eller egnet stekepanne. Tilsett sjampinjongen og stek lett på alle sider. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra cherrytomatene på høy varme. Wok under omrøring til grønnkålen har fått fin farge. Vend inn det ferdig brunede svineskavet og halverte cherrytomater. Server med de bakte båtpotetene og gjerne litt soyasaus over.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search