Thai-marinert svin kotelettkappe med sesam-nudelsalat

Print Friendly, PDF & Email

Kotelettkappe er et ypperlig stykke å pannesteke med sin fine, nette størrelse. Stek den i nøytral olje med salt og pepper eller mariner den med spennende smaker. Svinekjøtt passer godt med asiatiske smaker, prøv for eksempel med en thai-mariande.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Sesam-nudelsalat

  • 200 g eggenudler

  • 1 ss sesamolje

  • 1 stk agurk

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 stk rød paprika

  • 6 stk vårløk

  • 1 dl ristede peanøtter

  • 2 ss sesamfrø

  • frisk koriander

Dressing

  • 1 ss sesamolje

  • 1 ts finrevet ingefær

  • 1 ts finrevet/most hvitløk

  • 2 ss ristede peanøtter

  • 2 ss soyasaus

  • 1 ss riseddik

  • 1 ss chilisaus

SLIK GÅR DU FREM

Kjør koriander, vårløk, fiskesaus, limesaft, sukker, chili og hvitløkfedd i en kjøkkenmaskin til en fin pasta. Vend kjøttet i blandingen og la ligge og marinere kaldt i 5-6 timer.

Stek kjøttet på høy varme på alle sider til akkurat gjennomstekt. La hvile i ca. 10 minutter.

Varm oljen til dressingen i en gryte. Ha i ingefær og hvitløk, vend et par ganger og sett til side. Rør inn resten av ingrediensene til dressingen og la stå å trekke mens nudlene koker.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. La renne av og vend med sesamolje. Ha dem i en salatbolle og vend med halvparten av dressingen.

Finsnitt agurk, gulrøtter, paprika og vårløk og vend inn. Server kjøttet med sesam-nudelsalat toppet med mer dressing, hakkede peanøtter, sesamfrø og frisk koriander.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search