Tomatbraiserte skankskiver med rå betesalat og jordskokkchips

Oppskrift inspirert av Birger Frimo, Kjedesjef og Kaptein Kulinarisk team Nortura

Print Friendly, PDF & Email

Skank med margben er et kokestykke som egner seg godt til braisering. Da får du utnyttet den feite gode margen som gir en deilig smaksdimensjon til retten.

DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER

Jordskokkchips

  • 400 g jordskokk

  • rapsolje

Rå betesalat

  • 2 stk polkabeter

  • 2 stk gulbeter

  • 1 stk fennikel

  • 4 ss hakket dill

  • 200 g sukkererter

  • 1 stk sitron

  • 4 ss olivenolje

  • salt og pepper

SLIK GÅR DU FREM

Mos hvitløk og grovhakk gulroten. Bland med tomat, kraft, rødvin, bringebæreddik og rosmarin. Brun kjøttet på begge sider i en varm panne med litt olje. Ha over i en liten ildfast form og hell over marinaden. Dekk til med folie og stek i ovn ved 120 °C i 5 timer. Løft kjøttet ut av marinaden. Kjør marianden glatt med en stavmikser og smak til. Justér eventuelt med mer tomat. Servér som saus til.

Bruk en mandolin og skjær betene i papirtynne skiver. La ligge i isvann i 10 minutter. Finsnitt fennikel og sukkererter. Tørk av betene og vend med fennikel, sukkererter, dill, olivenolje, sitronsaft og finrevet sitronskall. Servér til kjøttet.

Vask og rens jordskokkene. Det kan være lurt å bruke en skje til å skrape bort flekker i skallet. Skjær i papirtynne skiver på en mandolin. Fritér i rapsolje som holder 160-170 °C til gylne og sprø. La renne av på kjøkkenpapir.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search