Kalv kam med 3 ben

Variant av kalvecarré med høy kvalitet hvor litt av fettet sitter på for ekstra smaksdimensjon.

Print Friendly, PDF & Email
norkebonden-180x96

Kalv kam med 3 ben

Variant av kalvecarré med høy kvalitet hvor litt av fettet sitter på for ekstra smaksdimensjon.

Print Friendly, PDF & Email
BESTILLINGSINFORMASJON

Fersk

  • Vare: 418251
  • EPD: 4364220
  • Vekt: 2,0 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst

Fryst

  • Vare: 418257
  • EPD: 4364220
  • Vekt: 2,0 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst

BESKRIVELSE

Kam med tre ben av kalv består av tre ribbein, og er en annen variant av kalvecarré. Den er tatt av fra ribbein 11 til og med 13, og er enklere sagt midtparten av kotelettkammen.

EGENSKAPER

Denne råvaren er en fryd for øyet og er perfekt til å trancheres. Produktet har høy kvalitet, og er toppstykket av kotelettkammen. Siden litt av fettet sitter på, gir dette en ekstra smaksdimensjon.

For mange er kalvekjøtt det beste man kan sette tennene i – lett og lyst og med et eksklusivt preg. Kjøttet appellerer til de fleste, og spesielt godt til kvinner – som gjerne synes storfekjøtt blir litt kraftig. Kalvekjøttet er veldig mørt og har en mild og god kjøttsmak som lar seg kombinere med det aller meste.

TIPS TIL TILBEREDNING

Det er mange måter å tilberede dette produktet på, det kan stekes både helt eller i skiver som koteletter. Et annet forslag er å saltbake den. Sous vide kok på 56 °C i 4 timer, tørk så kjøttet godt og brun i en panne. Bland grovt havsalt og vann til en tykk masse, og legg det på fettsiden av kammen. Stek i ovnen på 180 °C i 7 minutter til saltet har tørket ut.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 691 KJ/166 KCAL, Fett 9 G, Mettede-fettsyrer 3 G, Enumettede-fettsyrer 3,9 G, Flerumettede-fettsyrer 1,3 G, Karbohydrat 1,9 G, Sukkerarter 0,4 G, Protein 17 G, Salt 1,9 G

Relaterte oppskrifter

Helstekt kalvekam med bakt løk og løpstikkebearnaise

Bind opp kammen og stek på 80 °C til kjernetemperatur når 56 °C. Sammen med karamellisert løk og løpstikkebernaise har du en god kombinasjon. Les mer…

Bakt kotelettkam av kalv med persillerotkrem og estragonspuma

Kotelettkam fra kalv er et perfekt stykke å steke på benet, da bevarer du saftigheten i kjøttet. Lag en mer avansert rett ved å tilby estragonspuma og pommes anna. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search