Kalv kotelettkam

Perfekt stykke å steke på benet og tåler en røffere behandling.

Print Friendly, PDF & Email
norkebonden-180x96

Kalv kotelettkam

Perfekt stykke å steke på benet og tåler en røffere behandling.

Print Friendly, PDF & Email
BESTILLINGSINFORMASJON

Fersk

  • Varenr: 418241
  • EPD: 4364055
  • Vekt: 4,0 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst

Fryst

  • Varenr: 418247
  • EPDnr: 4364345
  • Vekt: 4,0 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst
BESKRIVELSE

Kotelettkam av kalv finner du på kotelettkammen på enden mot låret. Den er ca. fem ledd lang, eller ca. 40 cm.

EGENSKAPER

Dette er et perfekt stykke å steke på benet og serveres som en sharing-rett. Ved å tilberede den på benet tåler den røffere behandling og du vil bevare saftigheten i kjøttet. For mange er kalvekjøtt det beste man kan sette tennene i – lett og lyst og med et eksklusivt preg. Kjøttet appellerer til de fleste, og spesielt godt til kvinner – som gjerne synes storfekjøtt blir litt kraftig. Kalvekjøttet er veldig mørt og har en mild og god kjøttsmak som lar seg kombinere med det aller meste.

TIPS TIL TILBEREDNING

Helstek kotelettkammen på benet på 150 °C til kjernetemperatur på 57-58 °C. For å eventuelt ha mer  kontroll på kjernetemperatur anbefaler vi å sous vide koke kotelettkammen på 57-58 °C i ca. 12 timer. Strø deretter over salt og pepper, brun kjøttet før servering, og deretter trancher. Anrett det gjerne på benet.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 494 kJ/117 kcal, fett 3 g hvorav: mettede fettsyrer 1,3 g, enumettede fettsyrer 1,1 g, flerumettede fettsyrer 0,1 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 21 g, salt 0,2 g

Relaterte oppskrifter

Helstekt kalvekam med bakt løk og løpstikkebearnaise

Bind opp kammen og stek på 80 °C til kjernetemperatur når 56 °C. Sammen med karamellisert løk og løpstikkebernaise har du en god kombinasjon. Les mer…

Bakt kotelettkam av kalv med persillerotkrem og estragonspuma

Kotelettkam fra kalv er et perfekt stykke å steke på benet, da bevarer du saftigheten i kjøttet. Lag en mer avansert rett ved å tilby estragonspuma og pommes anna. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search