Storfe flankestek

Flat og oval muskel, med smaksrikt kjøtt og lite fett.

Print Friendly, PDF & Email
norkebonden-180x96

Storfe flankestek

Flat og oval muskel, med smaksrikt kjøtt og lite fett.

Print Friendly, PDF & Email
BESTILLINGSINFORMASJON

Fersk

  • Vare: 436301
  • EPD.nr: 4283818
  • Vekt: 5,0 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst
BESKRIVELSE

Flankesteken sitter i ytterkant på slagsiden, under skirt steaken, og du finner den på undersiden av dyret. Det er en renskjært, flat, lang og oval muskel.

EGENSKAPER

Flankestek er også kjent gjennom navnet skomakerlappen, fordi formen likner en skosåle. De synlige lange fibrene i kjøttet gjør det lett å identifisere kjøttstykket. Kjøttet er smaksrikt og med kun fem prosent fett. På grunn av kjøttets struktur blir det svært viktig å skjære med fibrene for å oppnå så mørt resultat som mulig.

TIPS TIL TILBEREDNING

En av de vanligste metodene for å tilberede flankesteken er å marinere og grille den hel. Den smaker best når den blir stekt raskt på høy varme, og deretter skjæres i tynne skiver rett før servering.

Stykket kan også skjæres i tynne strimler og raskt sauteres til fajita eller i wok.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 459 kJ/109 kcal, fett 2,3 g hvorav:  mettede fettsyrer 1,0 g,  enumettede fettsyrer 0,9 g,  flerumettede fettsyrer 0,1 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 22 g, salt 0,1 g

Relaterte oppskrifter

Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk

Flankestek er et smaksrikt kjøtt og med kun fem prosent fett. Linsesalat er et ypperlig tilbehør til braisert flankesteken og er svært næringsrikt. Les mer…

Flankestek med grillet asparges, picantesaus og ovnsbakte poteter

Flankestek er en flat og oval muskel med lite fett, som smaker ekstra godt når den skjæres i tynne skiver rett før servering. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search