Storfe skankskiver med margben

Kjøttstykke med marg som gir ekstra smaksdimensjon, og er perfekt til braisering.

Print Friendly, PDF & Email
norkebonden-180x96

Storfe skankskiver med margben

Kjøttstykke med marg som gir ekstra smaksdimensjon, og er perfekt til braisering.

Print Friendly, PDF & Email
BESTILLINGSINFORMASJON

Fersk

  • Vare: 407461
  • EPD.nr: 4364824
  • Vekt: 1,1 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst
BESKRIVELSE

Skank er leggen på dyret og tas av i leddet mellom leggbenet og lårbenet. Før den kappes i skiver fjernes begge endene slik at det er jevnt kjøtt rundt margpipen. Skivene er ca. 2,5 cm tykke.

EGENSKAPER

Skank med margben er et kokestykke som egner seg godt til braisering. Det beste med å servere mat på beinet er at innerst i selve kjernen ligger den feite gode margen som kokker trykker tett til sitt hjerte. Den gir en deilig smaksdimensjon til retten. Produktet krever lang tilberedingstid, men man får virkelig igjen for jobben!  Med margpipen på tallerkenen ser det ekte og autentisk ut når det serveres.

TIPS TIL TILBEREDNING

Braisere skankskivene med for eksempel tomat, kraft, hvitløk, gulrot, selleri, bringebæreddik, rødvin og én rosmarinstilk sammen i en kjele. Dette gir en fantastisk kraft som kan brukes til sauser og pastaretter, noe som betyr at alt kan benyttes og det blir lite svinn. Skankskivene brunes lett på hver side i litt olje og legges i kjelen sammen de andre ingrediensene. Stekes i ovn under lokk i 5 timer på 120 °C.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 494 kJ/117 kcal, fett 3 g hvorav:  mettede fettsyrer 1,3 g,  enumettede fettsyrer 1,1 g,  flerumettede fettsyrer 0,1 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 21 g, salt 0,2 g

Relaterte oppskrifter

Ovnsbakt skank i skiver med tomatsalat og soyasaus

Skank med margben krever lang tilberedringstid, men du får virkelig igjen for jobben. I tillegg ser det ekte og autentisk ut når den serveres med margpipen. Les mer…

Tomatbraiserte skankskiver med rå betesalat og jordskokkchips

Skank med margben er et kokestykke som egner seg godt til braisering. Da får du utnyttet den feite gode margen som gir en deilig smaksdimensjon til retten. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search