Storfe slakterbiff

Et mørt kjøttstykke som trenger kort tilberedningstid og har en kjøttrik og god smak.

Print Friendly, PDF & Email
norkebonden-180x96

Storfe slakterbiff

Et mørt kjøttstykke som trenger kort tilberedningstid og har en kjøttrik og god smak.

Print Friendly, PDF & Email
BESTILLINGSINFORMASJON

Fersk

  • Vare: 409308
  • EPD.nr: 4365680
  • Vekt: 2,5 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst
BESKRIVELSE

Nyretappen, også kalt slakterbiff, sitter i tilknytning til nyrene som en beskyttende muskel, og er på undersiden av ryggsøylen/ryggbeinet.

EGENSKAPER

Dette blir ofte kalt “Slakterbiff”, fordi i gamle dager var det denne stykningsdelen slakterne tok med seg hjem.  Det ble ansett som en skjult skatt, og som den beste og mest velsmakende delen på dyret. På fransk kalles dette boeuf onglet, og på engelsk hanger steak. Den dag i dag er dette et oversett kjøttstykke, som har overraskende deilig og intens kjøttsmak. Det er et mørt stykke som kun trenger kort tilberedningstid.

TIPS TIL TILBEREDNING

Slakterbiffen smaker godt når du kun bruner kjøttet på høy varme i maksimalt 2-3 minutter på hver side og etterstek på lav varme til kjøttet har en kjernetemperatur på 48 – 50 °C. Siden fibrene i kjøttet er grove og skråstilt ut fra senen, må man skjære med vinkel slik at det blir på tvers av fibrene inntil senen. Gjenta dette på den andre siden av senen.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 1066 kJ/257 kcal, fett 21 g hvorav:  mettede fettsyrer 9,5 g,  enumettede fettsyrer 8,0 g,  flerumettede fettsyrer 1,0 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 17 g, salt 0,1 g

Relaterte oppskrifter

Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og grønnsaker

Slakterbiffen er en skjult skatt med deilig og intens kjøttsmak. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 48 – 50 °C, og servér med ovnsbakte poteter og grønnsaker. Les mer…

Rødvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise

Slakterbiffen er en skjult skatt med deilig og intens kjøttsmak. La den trekke lenge i en marinade for å oppnå en deilig smak og mørhet. Servér med en frisk spinatsalt. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search