Storfekjake

Delikatesse som trenger lang tilberedningstid, og blir da fantastisk mørt og godt.

Print Friendly, PDF & Email
norkebonden-180x96

Storfekjake

Delikatesse som trenger lang tilberedningstid, og blir da fantastisk mørt og godt.

Print Friendly, PDF & Email
BESTILLINGSINFORMASJON

Fryst

  • Vare: 409277
  • EPD.nr: 2258069
  • Vekt: 5,0 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst
BESKRIVELSE

Storfekjaken er tyggemuskelen til dyret og sitter langs kjeven. Den blir skåret ut som en hel muskel.

EGENSKAPER

Kjake fra storfe er marmorert, saftig og smakfullt kjøtt. Det er en delikatesse i restaurantverden og er ofte kokkens favorittstykningsdel. Kjøttets egenskaper kan sammenlignes med skank og trenger god tid på å godgjøre seg i gryta. Men, når den er ferdig er kjøttet fantastisk mørt og godt! Kjake er perfekt som “tilbehør” ved siden av edlere stykningsdeler som indrefilet, eller som egen rett.

TIPS TIL TILBEREDNING

Dette kjøttstykket krever langtidskoking eller braisering for å få et mørt og deilig resultat. Tilsett gode smaker som friske urter og rotgrønnsaker, og du får et garantert mørt og godt resultat. Bruk gjerne storfekjake som garnityr til et rosastekt kjøttstykke for å få ned prisen per rett. Storfekjake kan også rives og for eksempel brukes i en steam bun sammen med asiatiske smaker.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 585 kJ/139 kcal, fett 5,7 g hvorav: mettede fettsyrer 2,8 g,  enumettede fettsyrer 2,2 g,  flerumettede fettsyrer 0,3 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 22 g, salt 0,2 g

Relaterte oppskrifter

Blings med ølmarinerte svinekjaker

Svinekjaker er noe av det beste kjøttet du får på grisen og kan fint serveres i en blings med friske grønnsaker. Kjakene er ferdig kokt, og er bare å varme. Les mer…

Storfekjake med pastinakkpuré og sprøstekte kantareller

Marinér kjakene og kok sousvide i flere døgn, og de vil bli ekstremt møre. Sprøstek kanatreller, lag pastinakkpuré og confitér tomater. Smakelig måltid! Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search