Storfenakke uten ben

God marmorering og smaksrikt kjøtt som tåler røff behandling.

Print Friendly, PDF & Email
norkebonden-180x96

Storfenakke uten ben

God marmorering og smaksrikt kjøtt som tåler røff behandling.

Print Friendly, PDF & Email
BESTILLINGSINFORMASJON

Fryst

  • Vare: 407471
  • EPD.nr: 4364832
  • Vekt: 1 x 2,5 kg
Frysevare_Ingen_Tekst Frysevare_Ingen_Tekst
BESKRIVELSE

Storfenakke er muskelen som forløper seg syv nakkevirvler nedover ryggraden før den går over i høyrygg.

EGENSKAPER

Storfenakke er en stor muskel som har godt med marmorering og bindevev, og på grunn av plasseringen er den mye i bevegelse, noe som gjør at kjøttet blir svært smaksrikt. Dette er et delikat kjøttstykke med utallige bruksområder, siden dette også tåler røff behandling. Nakken blir sett på som en uslepen diamant, men har dessverre til nå vært vanskelig å få tak i. Siden dette kjøttstykket tar lett til seg smaker uten å miste sitt eget originale særpreg, egner det seg godt til både kjente tradisjonelle norske smaker og utenlandske eksotiske krydder.

TIPS TIL TILBEREDNING

Storfenakke tåler røff behandling og bør langtidsstekes eller braiseres. Braiser det for eksempel med en marinade av kraft, kakao, chipotle chili, hel anis, hel kanel, hvitløk og rødvin på 130 °C under lokk i 10-12 timer eller sous vide kok på 64 °C i vakuumpose i 30 timer. Tiden avhenger av størrelsen på nakken. Passer også fint til supper og gryter.

NÆRINGSINNHOLD

Energi 838 kJ/201 kcal, fett 13 g hvorav:  mettede fettsyrer 5,9 g,  enumettede fettsyrer 4,9 g,  flerumettede fettsyrer 0,6 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 21 g, salt 0,2 g

Relaterte oppskrifter

Sprengt storfenakke med nykål og løk- og ingefærsaus

Storfenakke er en smaksrik muskel med utallige bruksområder. Prøv sprengt storfenakke med smørdampet nykål og reddik, og løk- og ingefærsaus. Les mer…

Tartar av storfenakke med urtesalat og høvlet parmesan

Storfenakke er en stor muskel som har godt med marmorering og bindevev, og kan fint brukes til tartar. Servér med en frisk salatblanding og eggeplomme. Les mer…

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search