
Fryst
- Vare: 405028
- EPD: 4475943
- Vekt: 2,0 kg
![]() |
![]() |
Sideflesket av svin, uten svor og uten bein.
Baconet henger i eldhuset en dag og blir røkt på oreved. Dette gir en naturlig og fin rødfarge. Tørrsaltingen gir et bedre og sprøere bacon.
Baconet kommer i bit uten svor.
Det er mange måter å tilberede dette produktet på. Baconet blir stekt i skiver eller terninger til tradisjonelt bruk. Du kan også rute fettet og steke det i helt stykke. Egner seg godt til å bli stekt i tykke skiver som flesk og duppe.
Energi 1479 kJ/258 kcal, fett 34 g hvorav: mettede fettsyrer 12 g, enumettede fettsyrer 15 g, flerumettede fettsyrer 4,8 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 13 g, salt 2,2 g
Relaterte oppskrifter
Eldhusrøkt bacon i bit med blomkålpuré og syltede småløk
Baconet trekkes i vann (sousvide) i 1 ½ time. Ta av svoren og del i 4. Før servering steker du den raskt med fettsiden ned. Les mer…
Minestronesuppe med Eldhusrøkt bacon og Gilde svineknoke
Kok bønnene møre med laurbærblad, knust tomat, potet og tørkede bønner (bløtlagt i ca 1 time tørkede, 20 min. kokte). Sil av og spar på kraften og bønnene, kast tomat og potet. Les mer…
Porsjonspai med Eldhusrøkt bacon
Elt sammen ingrediensene til bunnen. La deigen hvile i kjøleskap i 30 min. Stek sopp og vårløk på svak varme i panne, kjøl ned. Bland sammen egg, melk og ost, krydre med salt og pepper. Les mer…