

Fersk
- Vare: 434231
- EPD.nr: 4335527
- Vekt: 8,0 kg
![]() |
![]() |
Brisket er den tykkeste delen av brystmuskelen, og er fremre del av brystet. Den har på en del av fettmarmoreringen
Dette er et godt marmorert kjøtt med mye bindevev. Det vil holde formen selv etter lang koketid og er lett å jobbe med. Brisket trenger lang tilberedningstid, men dersom du koker eller steker dette på lav til middels varme vil det bli ekstremt mørt, saftig og smaksrikt. Brisket har uendelig med bruksområder. Det fungerer perfekt til å rives, som hovedrett, eller som en del av en hovedråvare; sammen for eksempel kalv mørbrad.
Vi foreslår å sous videkoke brisketen i 28 timer på 62 °C i en vakuumpose med marinade. Marinaden kan for eksempel bestå av soya, lønnesirup, hvitløk og anis. Ønsker du å braisere kjøttstykket, er det godt å lage en god saus av marinaden. Et tips er å la kjøttet ligge i kraften frem til servering slik at den holder seg saftig, og lage sausen rett før. Brisket egner seg også veldig godt til supper, da det blir veldig god kraft av kjøttet. Husk også å skjære mot fibrene for å få et så mørt resultat som mulig.
Energi 459 kJ/109 kcal, fett 2,3 g hvorav: mettede fettsyrer 1,0 g, enumettede fettsyrer 0,9 g, flerumettede fettsyrer 0,1 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 22 g, salt 0,2 g
Relaterte oppskrifter
Brisket med kremede rotgrønnsaker
Steker du brisket på lav til middels varme vil det bli ekstremt mørt, saftig og smaksrikt. Her har vi valgt å ha potetene som en del av de kremede rotgrønnsakene. Les mer…
Brisket med ovnsbakte beter
Sous videkok brisket i 16 timer på lav varme. Beter er en mindre brukt grønnsak som smaker fortreffelig i ovnen sammen med jordskokk, hvitløk, og timian. Les mer…