
Fersk
- Vare: 436301
- EPD.nr: 4283818
- Vekt: 5,0 kg
![]() |
![]() |
Flankesteken sitter i ytterkant på slagsiden, under skirt steaken, og du finner den på undersiden av dyret. Det er en renskjært, flat, lang og oval muskel.
Flankestek er også kjent gjennom navnet skomakerlappen, fordi formen likner en skosåle. De synlige lange fibrene i kjøttet gjør det lett å identifisere kjøttstykket. Kjøttet er smaksrikt og med kun fem prosent fett. På grunn av kjøttets struktur blir det svært viktig å skjære med fibrene for å oppnå så mørt resultat som mulig.
En av de vanligste metodene for å tilberede flankesteken er å marinere og grille den hel. Den smaker best når den blir stekt raskt på høy varme, og deretter skjæres i tynne skiver rett før servering.
Stykket kan også skjæres i tynne strimler og raskt sauteres til fajita eller i wok.
Energi 459 kJ/109 kcal, fett 2,3 g hvorav: mettede fettsyrer 1,0 g, enumettede fettsyrer 0,9 g, flerumettede fettsyrer 0,1 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 22 g, salt 0,1 g
Relaterte oppskrifter
Braisert flankestek med linsesalat og saltbakt jordskokk
Flankestek er et smaksrikt kjøtt og med kun fem prosent fett. Linsesalat er et ypperlig tilbehør til braisert flankesteken og er svært næringsrikt. Les mer…
Flankestek med grillet asparges, picantesaus og ovnsbakte poteter
Flankestek er en flat og oval muskel med lite fett, som smaker ekstra godt når den skjæres i tynne skiver rett før servering. Les mer…
Flankestek med ovnsbakte gulrøtter og gulrotbladpesto
Flankestek er et smaksrikt kjøtt og med kun fem prosent fett. Serverer du med gulrotbladpesto, svarer du på trenden Root-to-stem. Les mer…