

Fryst
- Vare: 407427
- EPD.nr: 4255857
- Vekt: 2,5 kg


Skirt steak sitter på slagsiden på undersiden av dyret. Den er én av tre magre, benfrie og avlange muskler på slagsiden. Den grenser mot kammen, og sitter parallelt med flankesteken.
Dette er et langt, tynt, flatt og benfritt kjøttstykke. Kjøttet er likevel ganske røft og har en dyp og rik kjøttsmak. Fajitas kommer fra sørvest Amerika, og det var skirt steak som opprinnelig ble brukt i denne retten. Siden dyret kun har én skirt steak ble det etter hvert knapphet på denne delen, og de begynte å bruke Flankestek i tillegg.
Skirt steak er perfekt for grilling. Marinér i ca. 4 timer før grilling for å oppnå en deilig smak og mørhet. Stek til medium. Husk og skjær mot fibrene i tynne skiver ved servering for å oppnå perfekt resultat. Skirt steak egner seg også godt til gryter og wok.
Energi 459 kJ/109 kcal, fett 2,3 g hvorav: mettede fettsyrer 1,0 g, enumettede fettsyrer 0,9 g, flerumettede fettsyrer 0,1 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 22 g, salt 0,1 g
Relaterte oppskrifter
Grillet skirt steak med risotto
Skirt steak har en dyp og rik kjøttsmak som passer utmerket på grillen. Som tilbehør kan du gjøre om en vanlig risotto til selskapsmat ved å tilsette spekeskinke, ruccola og tomat. Les mer…
Skirt steak-rullade med potetpuré og demiglace
Skirt steak er en mager og avlang muskel med en dyp og rik kjøttsmak. For å få en annerledes smak på kjøttretten, lag en rullade med soltørkede tomater, urter, spinat og brød. Les mer…
Skirt steak på crostini med bakte beter
Skirt steak har en dyp og rik kjøttsmak og passer godt sammen med beter og frisk chevre. Ved å bruke bladene til både mangold og beter som tilbehør, svarer du også på den nye trenden Root-to-stem Les mer…