

Fryst
- Vare: 409307
- EPD.nr: 2881696
- Vekt: 10 kg
![]() |
Nyretappen, også kalt slakterbiff, sitter i tilknytning til nyrene som en beskyttende muskel, og er på undersiden av ryggsøylen/ryggbeinet.
Dette blir ofte kalt “Slakterbiff”, fordi i gamle dager var det denne stykningsdelen slakterne tok med seg hjem. Det ble ansett som en skjult skatt, og som den beste og mest velsmakende delen på dyret. På fransk kalles dette boeuf onglet, og på engelsk hanger steak. Den dag i dag er dette et oversett kjøttstykke, som har overraskende deilig og intens kjøttsmak. Det er et mørt stykke som kun trenger kort tilberedningstid.
Slakterbiffen smaker godt når du kun bruner kjøttet på høy varme i maksimalt 2-3 minutter på hver side og etterstek på lav varme til kjøttet har en kjernetemperatur på 48 – 50 °C. Siden fibrene i kjøttet er grove og skråstilt ut fra senen, må man skjære med vinkel slik at det blir på tvers av fibrene inntil senen. Gjenta dette på den andre siden av senen.
Energi 1066 kJ/257 kcal, fett 21 g hvorav: mettede fettsyrer 9,5 g, enumettede fettsyrer 8,0 g, flerumettede fettsyrer 1,0 g, karbohydrat 0 g hvorav: sukkerarter 0 g, protein 17 g, salt 0,1 g
Relaterte oppskrifter
Pannestekt slakterbiff med ovnsbakte poteter og grønnsaker
Slakterbiffen er en skjult skatt med deilig og intens kjøttsmak. Stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 48 – 50 °C, og servér med ovnsbakte poteter og grønnsaker. Les mer…
Rødvinsmarinert slakterbiff med spinatsalat og bearnaise
Slakterbiffen er en skjult skatt med deilig og intens kjøttsmak. La den trekke lenge i en marinade for å oppnå en deilig smak og mørhet. Servér med en frisk spinatsalt. Les mer…