Skirt steak på crostini med bakte beter

Print Friendly, PDF & Email
DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
  • 800 – 1000 g Gilde skirtsteak

  • 2 hvitløkfedd

  • 2 kvister rosmarin

  • 2 kvister oregano

  • 2 ss grov sennep

  • 1 dl balsamicoeddik

  • 2 dl olivenolje

  • salt og pepper

Til servering:

  • 8 skiver lyst surdeigsbrød

  • 250 g norsk chevre

  • Bakte beter

  • Syltede stilker av mangold

  • 50 g hasselnøtter, ristede og grovhakket

Bakte beter med blader:

  • 1 bunt små beter med stilker og blader

  • 4 ss rapsolje

  • 4 ss honning

  • salt og pepper

Syltede stilker av mangold:

  • 1 stor bunt mangold-stilker i forskjellige farger

  • 1,5 dl eplesidereddik

  • 2 dl eddik 7%

  • 1 dl sukker

  • 1,5 ts salt

  • 1,5 ss sriracha eller annen chilisaus

  • 1 ts karve

  • 1 ts hel pepper

  • 1 ts sennepsfrø

SLIK GÅR DU FREM

1. Kjør hvitløk, urter, sennep og balsamicoeddik til en jevn puré i en kjøkkenmaskin med knivblad. Spe med oljen til du har en jevn marinade. Smak til med salt og pepper.

2. Tørk av kjøttet og legg det i en form. Hell over marinaden og vend det godt. Dekk med plast og sett kaldt i 4 timer før bruk.

3. Grill kjøttet raskt på begge sider på en varm grill, 1-2 minutter på hver side. La ettersteke på indirekte varme til en kjernetemperatur på ca. 50 °C. La hvile i 5 minutter før den skjæres i tynne skiver på tvers av fibrene.

4. Rist brødskivene og del i to. Fordel skiver av kjøtt, bakte beter, chevre, syltede stilker av mangold og hasselnøtter over og server.

 

Bakte beter med blader:

1. Sett ovnen på 220 °C. Vask betene godt, la stilker og blader sitte på. Del ev. betene i to eller fire, men la stiler og blader på.

2. Fordel i en ildfast form, drypp over olje og honning og krydre med salt og pepper.

3. Dekk formen godt med folie og bak i ovnen i ca. 45 minutter. Fjern folien og stek videre i ca. 10 minutter eller til gode og møre.

Tips! Du kan koke grønnsakskraft på skall og avskjær fra grønnsaker. Kok opp med kaldt vann. Småkok under lokk i ca. 1 time og sil av.

 

Syltede stilker av mangold:

1. Rens stilkene og kutt dem så de er tilpasset høyden på glassene du bruker. Sett dem tett i tett i glassene.

2. Kok opp eddik, sukker, salt, sriracha og krydder og rør til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over mangoldstilkene så de er helt dekket. Avkjøl og sett på lokk. La stå i kjøleskapet i 2 dager før servering. Holder seg i opptil 1 måned.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search