
DETTE TRENGER DU - 4 PORSJONER
-
800 – 1000 g Gilde flankestek
-
0,5 dl soyasaus
-
2 dl appelsinjuice
-
1 ts paprikapulver
-
2 ss rapsolje
-
0,5 ts salt
Ovnsbakte gulrøtter med gulrotbladpesto:
-
1 bunt gulrøtter med grønt (i sesong)
-
2 ss smør
-
2 ss honning
-
1 dl appelsinjuice
-
salt og pepper
-
1 hvitløkfedd
-
1 dl valnøtter
-
100 g parmesan
-
2-3 dl olivenolje eller kaldpresset rapsolje
-
0,5 sitron
SLIK GÅR DU FREM
1. Bland sammen soya, appelsinjuice, paprikapulver, olje og salt og vend kjøttet i. La marinere i ca. 2 timer.
2. Grill kjøttet raskt på begge sider på en varm grill, 1-2 minutter på hver side. La steke noen minutter til på indirekte varme. Kjernetemperatur skal være ca. 50-55 °C.
3. La hvile og skjær i skiver på tvers av fiberne før servering. Server med ovnsbakte gulrøtter og pesto av bladene.