Skirt steak er en mager og avlang muskel med en dyp og rik kjøttsmak. For å få en annerledes smak på kjøttretten, lag en rullade med soltørkede tomater, urter, spinat og brød. Server gjerne med potetpuré og demiglace.

-
800 g Gilde Storfe skirt steak
-
100 g soltørkede tomater
-
50 g revet parmesan
-
1 neve hakkede urter
-
30 g spinat
-
50 g daggammelt brød
Potetpuré
-
800 g poteter
-
1 dl varm helmelk, gjerne fløte
-
100 g smør
-
salt og pepper
Demiglace
-
1 stk sjalottløk
-
1,5 dl rødvin
-
1 ts brunt sukker
-
1,5 l Gilde Oksekraft
Finhakk løk og fres myk og blank i en gryte med smør. Ha i brunt sukker og rør til karamellisert. Ha i vin og kok inn til halvparten. Hell i kraft og småkok igjen til væsken er halvert.
Skrell og del potetene i biter. Kok møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av. Mos med melk og smør, og smak til med salt og pepper. Ønsker du en rikere og fyldigere smak på potetpureen, erstatt helmelk med fløte og tilsett mer smør. Passér poteten gjennom sikt for å få de finmalt.
Legg kjøttet mellom to lag plast og bank litt flatere. Krydre med salt og pepper. Finhakk soltørkede tomater, urter, spinat og brød. Bland med revet parmesan og fordel utover kjøttet. Rull kjøttet stramt sammen og surr med hyssing slik at det holder seg på plass. Brun i varm panne, 2-3 minutter eller til brun på alle kanter. Etterstek i ovn ved 180 °C i ca. 15 minutter. La hvile 5 minutter før servering. Skjær i skiver og server med potetpuré og demiglace.